„Tada įsikišo CŽA.“ Olandų NOS skelbia absoliučiai neįtikėtiną žinią, kas susprogdino „Nord Stream“  (2)

Žurnalistai teigia, kad operacijoje neva dalyvavo šeši spec. operacijų kariai. Melagingais vardais jie išsinuomojo valtį ir, padedami povandeninės transporto priemonės, panėrė į Baltijos jūros dugną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-14 „Tada įsikišo CŽA.“ Olandų NOS skelbia absoliučiai neįtikėtiną žinią, kas susprogdino „Nord Stream“  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metų vasarą JAV Centrinė žvalgybos agentūra (CŽA) paprašė Ukrainos nesprogdinti dujotiekio „Nord Stream“. Todėl operaciją, kuriai esą vadovavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas, nuspręsta atšaukti, rašo olandų NOS.

Leidinys rašo, kad ataka, remiantis „The Washington Post“ žurnalistų gauta informacija, tariamai buvo suplanuota iškart po NATO pratybų Baltijos jūroje, kurios baigėsi birželio 17 d. Tačiau amerikiečiai susisiekė su Ukraina ir perspėjo nesprogdinti dujotiekio.

Pranešama, kad įspėjimas buvo gautas birželį ir Ukrainos pusė atšaukė operaciją. Joje turėjo dalyvauti ir nedidelė narų grupė. Pastebėtina, kad Ukrainos prezidentas Zelenskis tariamai neturėjo žinoti, kad viskam vadovauja Valerijus Zalužnas.

Pranešama, kad pagal planą šeši Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų kariai netikromis pavardėmis ketino išsinuomoti valtį ir povandenine transporto priemone panerti į Baltijos jūros dugną, o po to sugadinti ar sunaikinti dujotiekį.

 

Žurnalistų teigimu, CŽA susisiekė su Ukraina gavusi informacijos apie artėjantį bombardavimą. Tačiau 2022 m. rugsėjį dujotiekis vis dėlto buvo susprogdintas pagal beveik tą patį scenarijų.

Straipsnyje rašoma, kad dar kovo mėnesį Nyderlandų gynybos ministerijos vadovė Kaisa Ollongren pareiškė, kad Nyderlandai padės Ukrainai, nepaisant to, ar ji dalyvavo sunaikinant „Nord Stream“, ar ne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(31)
(-22)

Komentarai (2)