Netikėta žinia. Lukašenka skelbia apie slaptą Ukrainos ir Rusijos susitarimą dėl Krymo  ()

Lukašenka: Ukraina ir Rusijos Federacija dėl „Krymo nuomos“ galėjo susitarti 2022 metų kovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lukašenka tvirtina, kad Ukrainos ir Rusijos delegacijos 2022 metų kovą aptarė Krymo nuomos taikai pasiekti klausimą.

Tai jis pareiškė interviu Rusijos propagandistams, praneša Censor.NET su nuoroda į Baltarusijos valstybinę naujienų agentūrą „Belta“.

„Putinas man rodė dokumentus, kuriuos aptarė abiejų šalių delegacijos. Normali sutartis. Jei būtų dabar – bet dabar tai jau neįmanoma. Dabar pagal Konstituciją tai yra Rusijos teritorija. Ir tai buvo labai geras projektas, ir jau buvo sutarta, o tada valstybių vadovai turėjo nuspręsti, pasirašyti ir t. t. Tai buvo geras projektas, bet jie jo atsisakė“, – sakė Lukašenka.

Jis taip pat teigė, kad jo jauniausias sūnus Nikolajus neva suvaidino svarbų vaidmenį organizuojant derybas 2022 metų kovą – padėjo surengti pokalbį telefonu su Zelenskiu, kuris dėl to sutiko derėtis Baltarusijos teritorijoje. Vėliau derybos buvo perkeltos į Stambulą.

 

Lukašenka pridūrė, kad, jo nuomone, Vakarais „negalima pasitikėti“.

„Čia gali būti tik vienas dalykas. Jei susitariame dėl taikos proceso, karas sustoja, jokio judėjimo: nei tankų, nei kariuomenės. Tačiau dabar, manau, kad turėtume panaudoti branduolinius ginklus. Tai vienintelis būdas su jais pasikalbėti. Jūs negalite su jais palaikyti dialogo ir jais pasitikėti. Jie apgaus“, – patikino Lukašenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(35)
(-31)

Komentarai ()