„Tai buvo neįtikėtina! Supratome, kad „Patriot“ suveikė.“ Sudaužytas Putino „superginklas“  ()

Pasak 30-mečio kareivio Viačeslavo, jis ir jo bendražygiai veikė pagal nurodymus, tačiau nesitikėjo, kad pavyks perimti Putino „superginklą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas Ukrainoje tęsiasi, o Rusijos Federacija apšaudo taikius miestus beveik visais savo arsenale esančiais ginklais. Tai visų pirma „Kinžal“, kuriuos perimti itin sunku. „Patriot“ operatorius kalbėjo apie savo emocijas po to, kai pirmą kartą perėmė šią raketą, rašo „The Economist“.

Pasak 30-mečio „Patriot“ operatoriaus Viačeslavo, jis ir jo bendražygiai veikė pagal instrukcijas, tačiau vis tiek nesitikėjo, kad pavyks numušti raketą, kurią Rusijos propaganda vadina Putino „superginklu“. Vos tik oro gynybos kariai suprato, kad savo darbo dėka amžinai įėjo į istoriją, iškart pasigirdo plojimai.

„Supratome, kad „Patriot“ suveikė. Kitą kartą, kai savo monitoriuose pamatėme ne vieną, o šešis „Kinžal“, beliko pradėti savo darbą“.

Leidinyje taip pat minima, kad oro gynybos sistema Ukrainos sostinėje organizuota pakopomis, kad oro atakos atveju visiškai apsaugotų miestą. Tai apima „Patriot“, NASAMS ir IRIS-T. Negana to, Ukraina neseniai baigė kitų SSRS laikų kompleksų – „Buk“ ir S-300 – integracijos procesą. Dabar jie įėjo į naują centralizuotą valdymo sistemą.

 

Oro gynybos kariai dalinasi, kad priešas nuolat keičia puolimo taktiką ir ieško silpnų vietų. Štai kodėl tame pačiame koridoriuje paleidžiami dešimtys dronų ir raketų. Rusų okupantai tikisi, kad ginkluotosioms pajėgoms kada nors pritrūks amunicijos.

Taip pat tarp priešo gudrybių yra pakeisti dronų ar raketų trajektoriją, kad būtų išvengta radaro susekimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(1)
(54)

Komentarai ()