[ŽT] Galinga žinia. Į karą pakilo slovakų ir lenkų „MiG-29“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mixed 2023-06-15 21:39
Man vis neramu visi atiduos dali savo ginklu, o nebus kad po to nebetures su kuo gintis? Nereiketu nuvertinti vatos potencialo. Nebus kad sekina nato, o poto parodys ragus?
kionig 2023-06-15 23:19
Kuo parodys ragus? Iškonservuotais T55 ir 2PK taktika, kai tryse bėga ir vienas su ginklu, kas gyvas perima iš numirusio ir toliau į mūšį? Vatos potencialas pasimatė tik tuo, kad jie moka savo raketas į daugiabučius laidyti, kuriuose gyvena beginkliai civiliai žmonės bei šantažuoti branduoliniu ginklu. Aj ir dar, šaudyti į Jhon Deere traktorius lauke, bei savo gavno Lancetus taikyti į medinius maketus.. Tik tie pydarai nusprendė pašantažuoti kitaip sukeldami technogeninę katastrofą susprogdindami Kachovkos hidroelektrinės užtvanką iš kurios vanduo naudojamas Zaporižios atominės elektrinės reaktoriams aušinti. Tie teroristai tikisi antro Černobylio. Va, visi maskolių sugebėjimai. P. S. F16 gerai, ir jau ruošiama jiems.
donatasv 2023-06-15 23:29
Net ir teoriškai nelabai turėtų pajėgti išsekinti. Vien Amerikos karinis biudžetas yra kelis kartus didesnis už ruso ir kino kartu sudėjus. Jų tikslas buvo per ekonomiką ir išteklius sekinti, ne per ginklus.
HardAxe 2023-06-16 10:36
realiai tai būtų problema jeigu mus pultų kažkas kitas, ne rusija. Jeigu kariausim su rusais, koks skirtumas kuris pilotas atidirbs techniką prieš rusus. Rezultate turim beveik tą patį, už tavo pinigus pirktas stingeris skrenda į rusų sraigtasparnį ar pan. Tik jį paleisdami rizikuoja ne NATO, o Ukrainos kariai.
Dannas3 2023-06-16 13:02
Kioning apsviesiu biski. Tie mums iauge mitai, kad rusai naudojosi vienu sautuvu ant keliu, ar kad naikintoju buriai saudydavo atsitraukiancius yra daugiau ar maziau skiedalai. Taip buvo tokiu musiu,del ko ir atsirado sie mitai, bet tai buvo isimtys o ne kasdienybe. Atsitraukimas ir persigrupavimas yra musio dalis. Taip pat, kaip skiedalai del vieno ginklo ant keliu. Pradzioje karo, gal ir galejo taip but,bet kai buvo uzsukta pramone, tokiu dalyku tikrai neliko. Vien kiek tanku prigamino, tad lengvieji ginklai dar mazesne problema buvo. Ir dabar ruskiai technikos turi zymiai daugiau nei Ukraina. Klausimas ar speja gaminti saudmenis jiems ir su gyvaja jega aisku ne pyragai ruskiams.
immortallt 2023-06-16 13:15
Kiek tankų maskoliai prigamino per metus? Kiek per savaitę ukrainiečiai sunaikina? Jei jau prigamina tankų, kodėl nuo paminklų nukėlinėja antrojo pasaulinio karo laikų tankus? Turėti, ir kad jinai būtų eksploatuojama ir įgali mūšio lauke - du skirtingi dalykai. Turi daug tankų, bet kas iš to, kai su nuo peties paleidžiama raketa lengvai daužai? Artilerijos turi daug, bet kas iš to, kad tiekimo grandines nutrauko? Raketų TURĖJO daug, bet kas iš to, kai numuša >90%. Taip, jie ant popieriaus turi daug. Kaip ir ant popieriaus visiems šauktiniams uniformų užtenka ir ekipiruočių, praktikoje neperšaunamos liemenės neapsaugo net nuo mažo kalibro ginklų, apranga rūpinasi patys, vaistinėlių galiojimo laikas pasibaigęs, kai dar teroristai net nebuvo gimę. Pagal turėjimą laivyno, Š. Korėja vienvaldė pasaulyje, daugiau karinių laivų nei visos likusios pasaulio šalys iki vienos kartu sudėjus. Praktikoje, tie laivai, tai savižudžių valdomos torpedos. Ką maskolių pramonė sugeba iškepti tai šovinius, bet ir tai ne taip greitai, kaip naudoja. Artilerijos sviedinius, kurie dar veikia, rezervuose jau rimtai ištuštino. O su naujų gamyba... Na nieko, porą savaičių nuo vamzdyje detonavusių sviedinių žuvo ir technikos buvo sunaikinta nei ukrainiečiai per dieną sunaikindavo, tai uždraudė naudoti. P.S. ne, nemanau, kad čia kažkas galvoja, kad dabar paleidžia su 1 AK-47 ant 5 karių. Ginklų užtenka. Bet kitos ekipiruotės ir elementariai maisto - ne tam kad gyventų juos siunčia ir nerūpi. Ir AK-47 be pasirengimo, technikos, geros strategijos - yra tik faršas.
Gastonio 2023-06-16 13:30
Iš kur tokia informacija? Bent jau pradedant Š. Korėjos mega laivynu? Dėl numušamų raketų - nepatikrinsi, tik ką oficialiai paskelbia, tad nors rusai ir neretai skiedžia, kritiškai reiktų ir Ukrainos pusės informaciją vertinti, nebent tikslas vienas - kelti moralę. Sklandančios valdomos bombos nemažai nuostolių pridarė ir už fronto esantiems objektams, o apie jų numušimą nekalba, jos nėra tokios brangios, kaip raketos ir tai yra problema. Detalės, bet AK-47 jie jau seniai nebenaudoja.
immortallt 2023-06-16 13:55
Apie Š. Korėjos laivyno skaitlingumą labai senai skaičiau. Ir kaip ir sakiau, ant popieriaus, vienetais didelis ir galingas. Net ir be tų savižudžių torpedų, pagal skaičių žiūriu kad dabar trečias didžiausias ant popieriaus. Kaip ir maskolių nepaskandinama maskva, ar lėktūvnešis, kuris doke skęsta. O NATO patikrinta info irgi melas? Ukrainiečiai jei ir pučia skaičius, tai labai nedaug, nes patvirtinti vakarų skaičiai kartais nesiskiria. Ir tie kurie patvirtina patys teigia, kad kai kada tiek nieko nelieka, kad nėra ko tvirtinti (visiškai sudega, į krūvą sumalta daug vienetų), arba nėra pakankamai foto/video medžiagos. Tikrai nesakau, kad ukrainiečiai be aukų ginasi, ar kad čia jiems gerai, ar kad laimėjo. Ukrainiečiai pergalės nepatirs, nes net jei šią pat akimirką maskolių mėšlas pabėgs, tai nebus pergalė. Per daug žmonių žuvę, per daug sunaikinta Ukrainos, kad tai galėtum vadinti pergale. Esmė ta, kad maskoliai, kurie už ukrainiečius buvo ant popieriaus keliolika kartų pajėgesni, parodė, kad jie nedaug geriau organizuoti nei afrikos gentys su tais pačiais rusiškais ginklais. Tikrai nesidomiu, su kuo konkrečiai maskolių faršas išmetamas į frontą ar kuo skiriasi vienas ginklas nuo kito.
Dannas3 2023-06-16 14:55
Imortal sugryzk i realybe. Nuostolius patiria abi puses. Klausimas kas tu nuostoliu prasme gali istempt ilgiau. Kaip matom rusams ant mesos praradimu nusispjaut. Technikos irgi turi kur kas daugiau. O kad kas vaziuoja o kas nei tai tik tavo delusional kliedesiai ir tiek. Primeni man toki veikeja cia, kuris siule uzmetyt rusus atominem, nes rusai neturi nei vieno veikiancio is tu tukstanciu atsakyt atgal.
HardAxe 2023-06-16 15:56
manau elektrinę sprogdino ne dėl atominės aušinimo, bet žemumų užtvindymui. Pakilęs vanduo labai efektyviai apsaugo nuo ukrainos kontraatakos per tą plotą, lengviau ginti likusį frontą. iškonservuoti T55 irgi nereikškia, kad nauji visai baigėsi. Kam jiem deginti naujausius tankus ginybai, kai gali visur primėtyti senienų? Kiba ne dzin, kai žmonių smarkiai neskaičiuoji, toli važiuot jiem nereikės, šaudmenų likę. Jei ne dabar, tai kada panaudos tuos t55? Juo labiau visą žiemą nauji šauktiniai nedalyvavo mūšiuose, tai turėjo parengti šiokią tokią kvalifikaciją per tą laiką, deja. Nereikia perdaug nuvertinti priešo, gerai, kad rusija kraujuoja. Bet UA stumiasi labai lėtai net su gerokai geresne technika, taigi ruskiai padarė išvadas. Viskas ką mes gaunam labai labia šališkai pateikiama. Kiek juokėsi, kad rusai ima bevertį bachmutą? Kokia dabar situacija? Ukraina būtent ten organizuoja kontrapuolimą. tai gal jis nėra toks bevertis? Tuo pačiu susiduria su lygiai ta pačia bėda - miestas - tuneliu tinklas. Jį gali apsupti, bet imti patį miestą užduotis sudėtinga. https://liveuamap.com/ neatrodo labai linksmai kontraataka. Tikiu, kad su nuostoliai bus pastumtas frontas reikalingon pusėn, bet kai ateis eilė imti mariupolį ir krymą... Blemba ten gryni fortai. Turi kažkas pasikeisti, kad tos teritorijos taptų įveikiamos. Mariupolyje visos tos pramoninės katakombos, kryme naturalūs kalnai apsunkina bet kokios modernesnės ginkluotės naudojimą puolime. Bent jau dalyje teritorijos.
Niemand 2023-06-16 19:34
AK-47 viena iš geresnių jų dabar naudojamų mašinkų. O naudoja ir 1pk šautuvus, pvz, mosinkas. Paskaityk Strelkovo telegram kanalą, ten daug info apie tai, ką naudoja. Ir šališkumo neprikiši, nebent ne į tą pusę. Kol kas mūšio lauke nepasirodė jokia technologiškai pažangi technika. Labiausiai tikėtinas paaiškinimas - ji egzistuoja tik multikuose. Jie net savo šifruoto taktinio ryšio neturi, kareiviai patys perkasi kinietiškas racijas.
Gastonio 2023-06-16 22:50
Taip, ir dar masiškai naudoja revoliucijos laikų Maxim kulkosvaidžius. O Mosinkos duodamos po vieną porai. AK-74 naudojami... O kas pagal tave technologiškai pažangi technika? Plasma rifle in the 40-watt range? 5-tos kartos naikintuvai ir Armata? Aišku, ne be problemų ir nuolat juos lydinčio debilumo, bet nuvertinti priešą ir pozicionuoti jį it kokią Afrikos genti - absurdas.
Niemand 2023-06-17 02:40
Pažangi - sąlyginai nors kas nors mažiau 50 m. amžiaus. Iš Ukrainos pusės yra pažangi pėstininkų įranga (liemenės, apranga, karinės taktinės planšetės ir ryšio priemonės) ir dronai (mažai). Visa kita, įskaitant himars - senovė. Na gal dar tankų pastaruoju metu modernesnių davė, labai mažai vėlgi. Iš Rusijos pusės - absoliučiai nieko. Rusijos pliusai šiuo metu - kaip minimum 10x kiekybinis pranašumas artilerijoje (įskaitant raketas) ir žaidimas gynyboje. Kontrpuolimo rezultatą atitinkamai lems artilerijos amunicijos kiekis. Bet kokiu atveju mėsmalė konkreti, nes nei vienai pusei nesigauna nei užvaldyti oro erdvės, nei neutralizuoti priešininko artilerijos. Atitinkamai pėstininkai atakuoja po ugnimi. Pasak Strelkovo ir co Ukrainos šansas buvo pralaužti gynybą keliuose nedideliuose ruožuose ir pasiųsti krūvą mobilių grupių į užnugarį. Bet šį kartą kažkas ukrainiečiams nesigavo.
Gastonio 2023-06-17 12:48
O tai, pvz., Ka-52 - priešistorinis ar jau pažangus?
Hmz 2023-06-17 15:30
Kaipgi čia HIMARS, kurį pradėjo eksploatuoti 2010 metais, tau senove tapo? Juo labiau kad Ukrainai perduotos raketos M30A1 išvis sukurtos 2017 metais
arachnotoaster 2023-06-19 08:32
immortalo reikia klaust, jis visų reikalų ekspertas