Košmaras Maskvai. Skelbiama, kur pajudės šimtai Izraelio tankų  (2)

Tel Avivo atstovas žiniasklaidai tik sakė, kad susitarimas dar nebuvo uždarytas, o svarstomas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dviejų modifikacijų Izraelio tankai „Merkava“ gali būti išsiųsti į Lenkiją ir Ukrainą, rašo žinomas Izraelio leidinys „Walla“, remdamasis anonimišku lenkų saugumo ekspertu. Likus kelioms dienoms iki publikacijos pasirodė pirmoji  informacija, kad Izraelis Vašingtono prašymu sutiko parduoti Europai didelę tankų partiją, kurią sudaro 200 vienetų.

Lenkijos ekspertas pažymėjo, kad viena iš tankų partijų keliaus į Ukrainą, kuri kariauja su Rusija.

Izraelio valdžia kol kas tyli ir stengiasi nekomentuoti susitarimo. Tel Avivo atstovas žiniasklaidai tik sakė, kad susitarimas dar nėra uždarytas ir svarstomas.

„Visi žino, koks svarbus tankas yra mūšio lauke. Ugnies galia, manevringumas ir apsauga yra didelis papildomas pranašumas kovoje“, - pažymima straipsnyje.

Žurnalistai taip pat pridūrė, kad Izraelis sutiko suteikti pagalbą Ukrainai JAV administracijos prašymu.  

 

Ir „Merkava II“, ir „Merkava III“ buvo plačiai naudojami Izraelio gynybos pajėgų įvairiuose konfliktuose ir per visą tarnavimo laiką buvo keletą kartų atnaujinami, kad būtų išlaikytas jų kovinis efektyvumas.

„Merkava“ serija, įskaitant vėlesnius modelius, tokius kaip „Merkava IV“, yra žinoma dėl savo dėmesio įgulos apsaugai ir ugnies galiai, todėl tai yra universalus ir didžiulis tankas šiuolaikiniame kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(2)
(121)

Komentarai (2)