Ukraina dėjo iš peties! Skelbiama apie grandiozinį 10 mlrd. eurų vertės ginklų sandorį  ()

Vieno naujausios MkIV versijos CV90 kaina gali siekti apie 10 milijonų eurų, todėl Ukrainos biudžetui jie visi gali kainuoti apie 10 milijardų eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos, Slovakijos ir Čekijos gynybos ministerijos pasirašė bendrą ketinimų memorandumą bendradarbiauti perkant ir eksploatuojant Švedijos pėstininkų kovos mašinas CV90. Taip pat teigiama, kad Ukraina yra suinteresuota įsigyti iki tūkstančio tokių mašinų. Tai pranešė Čekijos leidinys „CZDefence“.

Abipusis bendradarbiavimas reiškia abipuses konsultacijas dėl CV90 techninių specifikacijų ir reikalavimų. Taip pat Ukraina, Slovakija ir Čekija kartu konsultuos dėl galimybių įtraukti krašto apsaugos pramonę į Švedijos pėstininkų kovos mašinų kūrimą ir gamybą.

Pažymima, kad trijų šalių susitarimo turinys yra to paties memorandumo tarp Čekijos ir Slovakijos pakartojimas, tačiau dokumentai yra nepriklausomi vienas nuo kito. Šiuo metu šios dvi šalys savo kariuomenei perka Švedijos pėstininkų kovos mašinas. Čekija nupirks 246 CV90, kad pakeistų pasenusį BMP-2. Slovakija pirks 152 CV90. Sutartis Čekijai kainuos daugiau nei 2,5 mlrd. dolerių, o Slovakijai – 1,3 mlrd.

Straipsnio pabaigoje pažymima, kad Ukraina išreiškė susidomėjimą įsigyti iki 1000 CV90. Šiuo metu ginkluotosios pajėgos turi dešimtis CV90, kuriuos Švedija perdavė kaip karinės pagalbos dalį. 1000 mašinų įsigyti reikia apie 10 milijardų eurų. Jeigu Ukrainos gynybos ministerija pirks tokias pačias versijas kaip ir Čekijos bei Slovakijos, tai viena mašina kainuos maždaug 10 mln. dolerių.

 

Taip pat verta pridurti, kad gynybos bendrovė „BAE Systems“ atidaro biurą Ukrainoje, toliau ketindama plėsti ginklų remontą ir gamybą. „BAE Systems“ šiuo metu gamina CV90.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(0)
(109)

Komentarai ()