Tankai bus kitokie. Štai ką tankų gamykloje išvydo Šoigu ant naujausių T-80BVM (Video)  ()

„Omsktransmaš“ gamykla planuoja pagaminti 152 T-80BVM tankus su dinaminės gynybos nuo dronų kompleksu. Iš jų 15 transporto priemonių jau buvo pakrautos ant platformų ir turi vykti į karo zoną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-19 Tankai bus kitokie. Štai ką tankų gamykloje išvydo Šoigu ant naujausių T-80BVM (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu birželio 16 dieną lankėsi „Omsktransmaš“ gamykloje Omske, kur gaminami tankai T-80BVM ir sunkiosios liepsnosvaidžių sistemos TOS-1A. Rusijos žiniasklaidos publikuotoje filmuotoje medžiagoje matosi grotelių pavidalo konstrukcija ant tankų bokštelių, dar vadinama „šašlykine“, kuri dabar bus sumontuota ant naujos įrangos tiesiai gamykloje.

Ukrainoje pastebėti įvairių modifikacijų rusų tankai jau seniai buvo aprūpinti panašiomis konstrukcijomis, skirtomis apsisaugoti nuo dronų smūgių. Tačiau „Defense Express“ ekspertų teigimu, dabar „šašlykinės“ bus įrengiamos pramoniniu lygiu.

Pasak „Omsktransmaš“ vadovybės, ši konstrukcija yra „Kryša“ dinaminės apsaugos modulis, tuo tarpu stebėtojai atkreipė dėmesį į tai, kad filmuotoje medžiagoje dinaminės apsaugos elementų nesimato, o pati konstrukcija susideda iš metalinių grotelių ir sumontuotų elementų. Tuo pačiu metu visa konstrukcija sumontuota ant keturių atramų.

 

Šis sprendimas, pažymėjo „Defense Express“, apskritai visiškai pakartoja vieną iš „grotelių“ versijų, kurios buvo sumontuotos viename iš T-72B3 tankų, tik pridedant „Kontakt“ dinaminės apsaugos modulius. Dar viena naujųjų T-80BVM ypatybė yra ta, kad „grotelės“ bus nuimamos ir bus įtrauktos į „nematomumo“ rinkinį, kuris yra skirtas kovinei mašinai „uždengti“.

 

Stebėtojai mano, kad okupantai ryžosi serijinei tankų gamybai su „Kryša“, atsižvelgdami į jų naudojimo Ukrainoje klaidas. Pavyzdžiui, vientisa „kepsninės“ konstrukcija lėmė, kad bokštelio liukai buvo visiškai uždaryti, todėl buvo problematiška greitai išlipti iš tanko.

Kalbant apie tokių tankų skaičių, rusai planuoja pagaminti 152 tokias mašinas. Iš jų 15 jau paruoštos ir bus išsiųstos ešelonu į frontą, tiesa, tankai bus gabenami be „šašlykinių“, nes gabenimų metu jų montuoti neleidžia matmenys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(43)
(-34)

Komentarai ()