[ŽT] „Jie buvo išsiųsti į koncentracijos stovyklas.“ Ką Čekijos prezidentas sūlo daryti su rusais Europoje  ()

Čekijos prezidentas paaiškino savo teiginį apie būtinybę stebėti rusus Europoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Už karą Ukrainoje atsakingas ne tik Rusijos Federacijos vadovas Vladimiras Putinas, bet ir visa Rusijos visuomenė, todėl reikia stebėti į Europą išvykusius rusus. Tai pareiškė Čekijos prezidentas Petras Pavelas interviu radijui „Radio. Svoboda“.

Čekijos vadovas nusprendė patikslinti teiginį apie rusus, kad išvengtų dvigubo jo aiškinimo. Anot jo, jis neturėjo omenyje Vakaruose gyvenantiems rusams taikyti tokias ribojančias priemones, kurios JAV buvo praktikuojamos 1942–1946 metais.

Birželio 18-ąją interviu CNN Petras Pavelas pabrėžė, kad nesiūlo eiti tuo pačiu keliu, kuriuo per Antrąjį pasaulinį karą ėjo amerikiečiai.

Anot Pavelo, stebėti rusus nereiškia, kad reikia stebėti kiekvieną Rusijos Federacijos gyventoją. Jis turėjo omenyje tik bendrą procesų, vykstančių rusų išeivijos bendruomenėse, stebėjimą. Čekijos vadovas taip pat pažymėjo, kad jam nepriimtinos priemonės, panašios į tas, kurias per Antrąjį pasaulinį karą japonų atžvilgiu taikė amerikiečiai.

 

Kalbama apie tokį istorinį reiškinį kaip japonų internavimas JAV, kai daugiau nei 100 000 JAV gyvenusių japonų, įskaitant tuos, kurie turėjo Amerikos pilietybę, 1942–1946 metais buvo perkelti į koncentracijos stovyklas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(1)
(57)

Komentarai ()