„Labai svarbu kontrpuolimui.“ JAV Kongresas reikalauja skubiai aprūpinti Ukrainą galingu ginklu  ()

JAV įstatymų leidėjai iš abiejų JAV Kongreso partijų pastaruoju metu padidino spaudimą prezidento Bideno administracijai perduoti Ukrainai tolimojo nuotolio raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Atstovų rūmų Užsienio reikalų komitetas palaikė dviejų partijų rezoliuciją, raginančią JAV prezidento Joe Bideno administraciją nedelsiant aprūpinti Ukrainą ATACMS raketomis. Apie tai praneša „Ukrinform“.

Komiteto posėdis įvyko trečiadienį, birželio 21 d.

„ATACMS raketos yra labai svarbios Ukrainos kontrpuolimo sėkmei. ATACMS nuotolis yra 300 km, o tai leidžia Ukrainos pajėgoms smogti Rusijos kontroliuojamoms teritorijoms“, - sakė komiteto pirmininkas, respublikonų kongresmenas Michaelas McCall.

Vyresnysis komiteto narys iš Demokratų partijos, kongresmenas Gregory Meeksas savo ruožtu pažymėjo, kad šis žingsnis priartins Ukrainos pergalę prieš agresorių ir taikos įtvirtinimą.

 

„Ukrainai tęsiant kontrpuolimą, siekiant išlaisvinti savo teritorijas, JAV kartu su partneriais ir sąjungininkais turi apsvarstyti visas galimybes padėti Ukrainai laimėti“, – pabrėžė Demokratų partijos atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)

Komentarai ()