Netikėta žinia. ISW skelbia, kad „Wagner“ bus sunaikintas, Šoigu laimėjo  ()

Jevgenijus Prigožinas turėjo sudaryti sandorį su Aleksandru Lukašenka mainais už kaltinimų išdavyste panaikinimą. Dabar dalis grupės bus pavaldi Rusijos Federacijos gynybos ministerijai, kaip seniai norėjo jos Šoigu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-25 Netikėta žinia. ISW skelbia, kad „Wagner“ bus sunaikintas, Šoigu laimėjo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taikos sutartis su „Wagner“ vadovu Prigožinu, tarpininkaujant Baltarusijos lyderiui Aleksandrui Lukašenkai, gali eliminuoti kovotojų grupuotę kaip nepriklausomą karinį darinį. Tai teigiama Karo studijų instituto (ISW) birželio 24 d. ataskaitoje.

„Susitarimas atima iš Prigožino „Wagner“ kontrolę mainais į baudžiamųjų kaltinimų kurstymu ir išdavyste panaikinimą. Jei susitarimas bus baigtas Kremliuje, dalis samdinių grupuotės bus pavaldi Rusijos gynybos ministerijai, kaip jau seniai norėjo gynybos ministras Sergejus Šoigu“, pažymėjo analitikai.

Lieka neaišku, kaip tiksliai bus apibrėžtas „vagneriečių“ vaidmuo Kremliuje. Galbūt pavyks pasirašyti sutartis su Gynybos ministerija arba demobilizuotis. Antrasis variantas yra pavojingas Rusijos vidaus saugumui.

Samdiniai gali būti siunčiami į Baltarusiją arba dislokuoti užjūryje karinėms operacijoms Afrikoje ar Artimuosiuose Rytuose paremti, rašoma pranešime.

„Kol kas iki galo neaišku, ar „vagneriečiai“ savanoriškai bendradarbiaus su Rusijos gynybos ministerija, ar tarnaus kartu“, – nurodė ISW.

 

Prigožino ginkluotas sukilimas nepaveikė okupacinės rusų grupės Ukrainoje, tačiau pademonstravo Rusijos rezervų trūkumą užnugaryje. Rusijos Federacijos gynybos ministerija apkaltino Prigožiną suteikus Ukrainos pajėgoms galimybę pradėti puolimą Bachmuto kryptimi, pažymėjo ekspertai.

„Rusijos pajėgoms trūksta atsargų daugelyje užnugario rajonų. Bandymas sukilti tikrai pakenks Rusijos įsibrovėlių Ukrainoje karo dvasiai. Visa tai gali panaudoti Ukrainos pajėgos, siekdamos pataisyti bandymus prasiveržti per Rusijos gynybą", – teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(7)
(29)

Komentarai ()