Netikėta žinia. Skelbiama, kas iš tikrųjų davė asmenines garantijas Prigožinui  (1)

Propagandistas Kiseliovas paneigė neseniai pasirodžiusį teiginį, kad Kremliaus vadovas asmeniškai leido „Putino šefui“ netrukdomai keliauti į Baltarusiją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-26 Netikėta žinia. Skelbiama, kas iš tikrųjų davė asmenines garantijas Prigožinui  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugumo garantijas maištą organizavusiam „Wagner“ vadovui Jevgenijui Prigožinui suteikė ne Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, o Aleksandras Lukašenka.

Atitinkamą pareiškimą padarė Rusijos propagandistas Dmitrijus Kiseliovas.

Savo laidos eteryje Kiseliovas pasakė, kad Prigožinas saugumo garantijas gavo ne iš Putino, kaip buvo teigiama anksčiau, o iš Aleksandro Lukašenkos.

Dieną prieš tai, birželio 24 d., Rusijos valstybinė žiniasklaida citavo Putino atstovą spaudai Dmitrijų Peskovą, kuris teigė, kad Putinas asmeniškai suteikė garantijas „Wagner“.

Taip pat Kiseliovas savo laidos eteryje parodė fragmentą iš seno interviu su Putinu, kuriame pažymėjo, kad gali atleisti viską, išskyrus išdavystę.

Peskovas patikslino, kad baudžiamojo persekiojimo nutraukimo garantija ir galimybė pasilikti Baltarusijoje buvo suteikta Rusijos Federacijos prezidento žodžiu.

Kitą dieną po „Wagner“ maišto Putinas kreipdamasis į rusus teigė, kad maišto organizatoriai bus nubausti. Remiantis kai kuriais pranešimais, „Wagner“ numušė šešis sraigtasparnius ir vieną lėktuvą, o 20 pilotų galėjo žūti.

 

„Wagner“ samdiniai nebus patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl jų praeities nuopelnų. Su Prigožinu pasiekto susitarimo tikslas esą buvo išvengti kraujo praliejimo ir konfrontacijos, galinčios sukelti nenumatytų pasekmių, sakė Peskovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(21)
(-14)

Komentarai (1)