Skamba visa Europa. Ką Orbanas paskelbė apie Ukrainą ir Putiną  ()

Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbano pareiškimas papiktino visą Europą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, kad nelaiko Rusijos prezidento Vladimiro Putino karo nusikaltėliu, o Ukraina nebegali būti laikoma suverenia valstybe ir pasaulis priklauso nuo JAV, o ne nuo Ukrainos.

V. Orbanas tai pasakė interviu Vokietijos laikraščiui „Bild“, pranešė Censor.net.

Vengrijos vadovas sakė, kad Ukraina esą negalės laimėti karo prieš Rusiją, nes „karių pritrūks anksčiau“. Todėl, pasak V. Orbano, vienintelė išeitis šioje situacijoje yra paliaubos.

Paklaustas, ar V. Orbanas laiko V. Putiną karo nusikaltėliu, jis atsakė: „Ne. Aš ne“.

„Jei norime paliaubų ir derybų, turime įtikinti konflikto šalis sėsti prie stalo. O pasakyti joms „eik, sėsk, mes tave areštuosime“ nebūtų nelabai gerai. Taigi apie šias teisines ir baudžiamąsias pasekmes galime kalbėti tik po to, kai bus sudaryta taika arba sąlyginė taika. Visiškai kvaila apie tai kalbėti dabar“, - pridūrė jis.

 

Žurnalistas paaiškino, kad prezidentas V. Zelenskis nepritaria konflikto įšaldymui ir bet kokiems susitarimams dėl Rusijos ginkluotos agresijos.

„Aš žinau šią nuomonę. Tačiau iš tikrųjų svarbu tai, ką nori daryti amerikiečiai. Ukraina nebėra suvereni šalis. Jie neturi pinigų. Jie neturi jokių ginklų. Jie gali kovoti tik todėl, kad mes Vakaruose juos remiame. Taigi, jei amerikiečiai nuspręs, kad jie nori taikos, bus taika“, - komentavo premjeras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(79)
(-70)

Komentarai ()