Tai jau dugnas. Rusijos bankai nebegali siųsti SMS žinučių  ()

Rusijos bankai susivienijo ir kreipėsi į vyriausybę ir Centrinį banką, prašydami įvesti lengvatinius SMS tarifus organizacijoms, kurioms taikomos Vakarų sankcijos. Faktas yra tas, kad pranešimų siuntimas klientams tapo per brangus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bankininkai pažymi, kad pagal įstatymus jie privalo informuoti klientus apie jų sąskaitose atliktas operacijas. Tenka siųsti SMS žinutes, o kai kurie mobiliojo ryšio operatoriai kainas padidino keturis kartus. Dėl to žinučių siuntimo kaina siekia dešimtis milijardų rublių, skundžiasi bankininkai.

Finansų institucijos pateikė prašymą Rusijos valdžios institucijoms mažinti kainas. Dar praėjusį pavasarį jie prašė apsvarstyti galimybę sumažinti pranešimų kainą iki 0,5–1 rublio (0,0052 - 0,01 EUR). Jie argumentavo, kad sankcijos, Vakarų valstybių įvestos po Rusijos pajėgų invazijos į Ukrainą 2022-ųjų vasario 24 dieną, stipriai padidino jų verslo išlaidas.

Bankai ir taip moka mažiau, nes operatoriai jiems taiko nuolaidas. Bet mažesnės organizacijos moka po 4 rublius (0,04 EUR) už žinutę. Nedaug, bet tūkstančiai klientų, šimtai tūkstančių operacijų, ir Rusijos finansų institucijoms tampa sunku.

 

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, banko, kurio klientų bazė yra apie 200 000 žmonių, išlaidos gali viršyti 80 milijonų rublių (825 029 EUR), o organizacijoms su verslo klientais - iki 800 milijonų (8,28 mln. EUR).

(63)
(1)
(62)

Komentarai ()