„Nereikia net pataikymo. Ekipažas žuvo vietoje.“ Ukraina skelbia šiurpią istoriją apie prancūzišką AMX-10 RC  ()

Pasak žurnalistų, Ukrainos kariai yra patenkinti AMX-10 RC ginkluote ir stebėjimo prietaisais, bet jų šarvai per silpni.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Telegraph“ rašo, kad prancūziškos šarvuotos kovos mašinos AMX-10 RC tiesiog turi per silpnus šarvus. Prancūzija Ukrainai pažadėjo 40 tokių mašinų, nemaža dalis jų jau turėtų būti fronte. AMX-10 RC kartais vadinamas ratiniu ar lengvuoju tanku, nes turi didelį 105 mm pabūklą.

34 metų Ukrainos karys šaukiniu „Spartan“ žurnalistams papasakojo, kad AMX-10 RC turi gerus ginklus ir stebėjimo įrangą, tačiau šios mašinos šarvai yra labai ploni. Ukrainos gynėjo nuomone, AMX-10 RC įgula yra taip prastai apsaugota, kad naudoti šias mašinas priešakinėse linijose yra tiesiog beprasmiška  ir pavojinga.

„Spartan“ teigimu, vieno iš AMX-10 RC įgula žuvo dėl to, kad skeveldra pramušė mašinos šarvus - tam net nereikėjo tiesioginio pataikymo. „Deja, buvo vienas atvejis, kai ekipažas žuvo mašinoje. Šalia sprogo artilerijos sviedinys, skeveldros pramušė šarvus ir susprogdino amuniciją“, – sakė jis.

 

„The Telegraph“ rašo, kad, „Oryx“ duomenimis, Ukraina jau prarado tris AMX-10 RC.

AMX-10 RC turi ratinę važiuoklę, kuri išduoda, kad ši mašina nėra labai sunki - ji sveria apie 16 tonų. Kaip ji gali būti tokia lengva, nepaisant 105 mm pabūklo? Na, taškus sujungti gana lengva - šarvai nėra labai stori.

(56)
(57)
(-1)

Komentarai ()