Rusija gąsdina nauju smogiamuoju ginklu „Vektor LK-210“  (8)

„Skraidančio sparno“ pagrindu sukurtas dronas skirtas kovoti su pėstininkais bombų pagalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos projektavimo biuras „Nepilotuojamų orlaivių konstravimas“ paskelbė apie savo drono „Vector LK-210“ kūrimą „skraidančio sparno“ pagrindu, praneša agentūra TASS. Bepilotis orlaivis turi specialų modulinį rėmą, kuris leidžia jam skraidinti kelių rūšių amuniciją priešo personalui naikinti, teigia Rusijos inžinieriai.

„Vector LK-210“ yra universalus dronas, kas išskiria jį iš kitų bepiločių orlaivių, dažniausiai galinčių atlikti tik žvalgybos arba žvalgybos ir bombardavimo užduotį.

„Nuo pat pradžių ėmėmės universalaus įrenginio koncepcijos. Iš karto norėjome sukurti specifinės formos droną, bet su moduliniu karkasu viduje. Taip gavome savotišką drono modelį, kurio išoriniai matmenys nepakitę, bet viduje galima įdėti skirtingą įrangą, taip pat įmontuoti priedus, įskaitant dalies fiuzeliažo pakeitimą tokia forma, kuri reikalinga užduočiai atlikti“, – pažymi projektavimo biuro inžinieriai.

Apie technines charakteristikas projektavimo biuras sako: dronas gali nešti iki 2,5 kg sveriantį kovinį krovinį. Pavyzdžiui, orlaivis gali gabenti dvi rankines granatas, kumuliacines rankines granatas arba keturis VOG-17 arba VOG-25 sprogmenis.

 

Dizaineriai pažymi, kad savo modelyje daugiausia dėmesio skyrė granatoms, nes VOG amunicijos yra kiekviename Rusijos įsibrovėlių dalinyje, vadinasi, šių granatų netrūks.

Skrydžio laikas yra standartinis - 1,5 valandos, o maksimalus aukštis, kurį šis dronas gali pasiekti – 2,5 km. „Vector LK-210“ skrenda pakankamai greitai – gali pasiekti iki 120 km/h greitį, tačiau kreiserinis jo greitis siekia 65 km/h.

Dizaino biuras pažymi, kad orlaivis nebijo blogo ir drėgno oro – visos jo dalys pagamintos iš apsaugotų kompozitinių medžiagų, todėl dronui nekenkia lietaus debesys. Jis nusileidžia specialaus parašiuto pagalba, o prireikus gali nutūpti net labai ribotame plote.

 

Tik vienas operatorius gali valdyti įrenginį. „Vector LK-210“ drono surinkimas ir paleidimas užtrunka vos 12 minučių, nors šis laikas priklauso nuo operatoriaus pasirengimo ir profesionalumo, taip pat nuo užduoties parametrų, pastebi dizaineriai.

Dabar jie atlieka visas būtinas bandymų procedūras ir po mėnesio ketina išbandyti „Vector LK-210“ įvairiuose karo scenarijuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(22)
(-19)

Komentarai (8)