Rusija gąsdina nauju smogiamuoju ginklu „Vektor LK-210“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2023-07-06 13:00
Yra priežastis kodėl šiaip iš rc lėktuvų nelabai mėto, ir ji dar turbūt WWI paaiškėjo - pataikyti kažkur yra basiai sunku. Kažką gali pasiekti tik kiliminiu bombardavimu, arba tik valdomomis bombomis. Iš bėdos - plius minus stacionariai kabantis kopteris.
bahuriux 2023-07-06 14:03
Dar fpv rc lėktuvus galima paversti į "dive bomber" būtu pakankamai tikslūs ir ypač technikos naikinimui. Nes atkabinti sprogmeni gali kad ir likus 10-20 metrų (nuo orlaivio masės priklauso) iki taikinio ir esant salyginai dideliam greičiui neriant. Arba kamikadzės pakankamai taiklūs nes jie patys ir yra valdoma amunicija.
P69 2023-07-06 17:01
Dronas gali gabenti valdomas glide bombas. Analoginė kamera naudojama vaizdui perduoti, mentys valdomos per servo varikliukus. Užtenka labai mažos baterijos, kad visą tai užmaitint. Paleidžia, krenta ir nusklenda į taikinį.
P69 2023-07-07 11:02
kestutisz 2023-07-07 11:58
Tai tam yra atskira klasė - JDAM (kurie sakė kažkaip nelabai suveikė, grįžo tobulinimui ir berods turi pasirodyti vėl) ir rusai turi savo analogą (nžn kur kaip vadinas, gal net neturi spec pavadinimo, gal suteiks kai nustos bombos grįžinėt į Belgorodą). Ir ten na paaiškinimas yra - joks ten žaslinis dronas neužkels ketvirčio ar pusės tonos į tokį aukšti iš kurios jau galės bomba savarankiškai planiruoti keliolika km.
kestutisz 2023-07-07 13:05
Tai čia vėlgi, teorija ir praktika. Teorijoje (ir sovietinėje mitologijoje) vokiečių "Štukos" košmarino vargšus sovietus, ypač kur prie Stalingrado - o realybėje nė velnio nepataikydavo, reiktų susirast Mark Solonin video apie tą didžiąją blokadą kur realiai pasakos yra kad ten maisto kolonas subombarduodavo - nė velnio nepataikydavo, o šiaip - niekas ten nieko ir nevežė, tiesiog paliko numirt, bet čia kita tema. Arba žymieji laivynų-aviacijos mūšiai su japonais, kur vienam iš poros eskadrilių pikiruojančių bombonešių pataikius (į didžiulį taikinį - lėktuvnešį) nutikdavo visas persilaužimas. Ždž imho jei jau priskridai per 10m - tai jau JDAM ar tų pačių Lancetų tema. Lėktuvėlis kuris galės pakelt rimtesnį sprogmenį - niekaip negalės greitai išsisukti grįžimui, yapč kai visokie apkasai ir kt įtvirtinimai praktiškai visada bus medžių ar pastatų priedangoje, net neverta varginis konstruoti (Tam vėlgi konstruoja copterius, kurie kokia nors įdomia trajektorija meta dovanas ir greit kyla aukštyn)...
P69 2023-07-07 13:26
Nepanašu nei į ketvirtį, nei į puse tonos
kestutisz 2023-07-07 13:58
Tai čia dar kiti, labiau gal panašu į prie bayraktaro kabinamas raketas. Išvis čia jo, oftopikas gaunasi, jei imt straipsnį: "Apie technines charakteristikas projektavimo biuras sako: dronas gali nešti iki 2,5 kg sveriantį kovinį krovinį. Pavyzdžiui, orlaivis gali gabenti dvi rankines granatas, kumuliacines rankines granatas arba keturis VOG-17 arba VOG-25 sprogmenis." tai man labiausiai tas užkliuvo - gan vistiek nemažas sparnas (kad viskas tilptų viduje?) - o metyt turi tik tuos pačius vog'us, ir dar labai netiksliai - nebent į civilių minią. Tai arba daryt iš karto sparnelius didelei FAB tipo bombai (pvz FAB500 - 500kg), arba tas pats jų Lancet (kumuliatyvinis sprogmuo su sparnais), arba tradiciškai - vog'us metyt iš copterio. Visa kita tai čia - na reikia kažkaip pasidaryt finansinę pagalvę iki žlugimo :)