[ŽT] Vokietijos žvalgyba klausėsi Prigožino ir Lukašenkos pokalbių. Skelbiama sensacinga informacija  (1)

Vokietijos federalinė žvalgybos tarnyba pasiklausė samdinių grupės „Wagner“ savininko Jevgenijaus Prigožino ir Baltarusijos politiko Aliaksandro Lukašenkos pokalbių po karinio sukilimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama paskelbtuose Vokietijos transliuotojų WDR ir NDR, priklausančių žiniasklaidos grupei ARD, žurnalistinio tyrimo rezultatuose.

„WDR ir NDR tyrimo duomenimis, ji [Vokietijos federalinė žvalgybos tarnyba] tikriausiai stebėjo Prigožino ir A. Lukašenkos, „Wagner“ vadovo derybas“, - pažymima leidinyje, kuriame taip pat teigiama, kad Vokietijos federalinė žvalgybos tarnyba iš anksto žinojo apie planuojamą karinį maištą Rusijoje.

Vokietijos federalinė žvalgybos tarnyba iš pirmų lūpų sužinojo apie Lukašenkos tarpininko vaidmenį, tačiau šios informacijos šaltiniai neskelbiami.

Pranešama, kad Vokietijos atstovai žinojo apie pasirengimą maištui likus savaitei iki jo, be to, informacija buvo patikrinta su partneriais. Dėl daugybės patikrinimų Vokietijos žvalgybos bendruomenėje kancleris Olafas Scholzas nebuvo informuotas apie tariamą „Wagner“ maištą. Vokietijos federalinės žvalgybos tarnybos atstovai apie tai pranešė Vokietijos vyriausybei išvakarėse, birželio 23 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(5)
(25)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: