Girkinas tiesiog pašiurpęs. „Putinas susitiks su Azovo pulku, kad sužinotų tiesą apie mūšius dėl Mariupolio“  ()

Kremliaus propagandai išseko jėgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidento spaudos tarnyba patvirtino, kad Vladimiras Putinas iš tiesų Kremliuje susitiko su „Wagner“ kovotojais.

Po birželio 24 d., kai Jevgenijus Prigožinas ir jo „Wagner“ samdinių „armija“ žygiavo į Maskvą aiškintis santykių su Rusijos gynybos ministerija, „Putino virėjas“ ir jo pakalikai tapo Rusijos priešais. Bent jau taip apie juos ėmė kalbėti propaganda, kuri dar neseniai žavėjosi „žygdarbiais“ Bachmute, Mariupolyje ir kituose sugriautuose Ukrainos miestuose.

Liepos 6 d. Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Kremlius neseka Prigožino judėjimo ir esą net „neturi noro“ domėtis jo likimu.

Tačiau liepos 10 d. pasirodė informacija, kad V. Putinas birželio 29 d. asmeniškai susitiko su Prigožinu ir „Wagner“ vadais. Tris valandas trukusiose derybose dalyvavo 35 „Wagner“ atstovai.

„Prezidentas įvertino „Wagner“ veiksmus ir išklausė jų paaiškinimus. Nėra duomenų, ar susitikime dalyvavo Gynybos ministerijos atstovai“, - rašė Rusijos žiniasklaida.

 

Kol V. Putinas rengė slaptą susitikimą su V. Prigožinu, Rusijos propaganda „Wagner“ vadovą vadino išdaviku ir kaltino dirbant Vakarų žvalgybos tarnyboms. Rusijoje ėmė daužyti „Putino virėjo“ samdinių kapus, nuplėšė skelbimus ir sustabdė verbavimą į karinę bendrovę.

Teroristui Igoriui Strelkovui-Girkinui, atrodo, Kremliaus pranešimai sukėlė liūdesį. Dabar jis domisi, kada Putinas priims „Azov“ pulką, kad sužinotų tiesą apie kovas dėl Mariupolio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(8)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: