Žiauru. Žuvo 200 karių per 20 minučių. Puolimas fronte virto masinėmis skerdynėmis (Video)  ()

Rusijos kariai smogė Ukrainos gynėjams netoli Vodjane kaimo Donecko srityje, panaudodami tankus ir šarvuočius. Tačiau priešo puolimo daliniai žlugo, prarado įrangą ir personalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai vykdė puolimo operacijas Avdijivkos kryptimi, kai Rusijos ginkluotosios pajėgos staiga smogė jiems iš priešingos pusės. „YouTube“ kanalo „Reporting from Ukraine“ tinklaraštininkas išsamiai papasakojo apie mūšį, dėl kurio priešas prarado įrangą ir personalą.

Masinei kontratakai prieš Ukrainos pajėgas rusų okupantai panaudojo 21 techniką. Išanalizavęs paskelbtą mūšių filmuotą medžiagą, autorius pažymėjo, kad priešas dislokavo mažiausiai tris šturmo dalinius. Kiekvieną sudarė vienas arba du tankai ir keturios ar penkios pėstininkų kovos mašinos.

„Tankai pirmieji išsiveržė į priekį ir bandė nuslopinti ukrainiečių ugnį, kartu sugriaudami ir sunaikindami įtvirtinimus, kuriuos ką tik užėmė ukrainiečiai“, – sakė jis.

Tačiau 110-oji atskira Ukrainos ginkluotųjų pajėgų mechanizuota brigada savo pozicijų nepaliko. Be to, kariai pradėjo atsakomąją artilerijos ugnį ir įtraukė į dronus operatorius. Dėl nesėkmingo Rusijos ginkluotųjų pajėgų atakos buvo sunaikintos visos Rusijos transporto priemonės, žuvo apie 200 karių.

 

„Kituose grafiniuose kadruose, kurių šiame vaizdo įraše nerodysiu, buvo užfiksuotos akimirkos, kai po mūšio lauke nusižudė palikti, sužeisti rusų kariai. Tai buvo katastrofiškiausia Rusijos ataka nuo Vuhledaro laikų. Skirtumas tik tas, kad šį kartą rusai nepajudėjo nei per colį (2,5 cm)“, – pabrėžė tinklaraštininkas.

Mūšis įvyko netoli Vodjane kaimo Donecko srityje. Stebėjimo tarnybos „DeepStateMAP“ duomenimis, liepos 10 d. vakare šią gyvenvietę užėmė Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(228)
(5)
(223)

Komentarai ()