[ŽT] JAV didžiulis skandalas. Per TV interviu Bidenas paskelbė sprogdinančią karinę paslaptį  ()

JAV prezidentas Joe Bidenas turi aiškintis, ar JAV nepritrūks amunicijos dėl paramos Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas neseniai surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė, kad JAV baigiasi 155 mm sviediniai, o tai sukėlė didelę pasipiktinusių amerikiečių komentarų bangą, praneša „Fox News“.

Bidenas sakė palaikantis savo administraciją dėl kasetinės amunicijos tiekimo Kyjivui ir pažymėjo, kad jos reikia „pereinamuoju laikotarpiu“, kol bus pagaminta daugiau 155 mm sviedinių.

Tai karas, kuriame viskas priklauso nuo ginklų. Jie senka, jie ir pas mus baigiasi. Galų gale aš išklausiau Pentagono patarimų – ne nuolat, bet vis tiek leidau pereinamuoju laikotarpiu [siųsti kasetinę amuniciją], kol turėsime daugiau 155 mm sviedinių ukrainiečiams“, – sakė Bidenas.

Komentatoriai stebėjosi, kodėl Bidenas per televizijos spaudos konferenciją, kurią stebėjo ir oponentai, kalbėjo apie JAV amunicijos trūkumą. Tai sukėlė skandalą - amerikiečiai baiminasi, kad jų pajėgoms ima trūkti amunicijos. JAV pati turi išlaikyti savo pajėgų stiprybę, nes neaišku, kada gali tekti stoti į karą. Be to, manoma, kad silpninama Rusija, bet kas iš to, jei silpnėja ir JAV?

 

Bet viskas yra šiek tiek kitaip. JAV ima stigti amunicijos, kurią būtų galima siųsti. Baltieji rūmai po prezidento žodžių paaiškino, kad JAV ginkluotosios pajėgos vadovaujasi specifiniais reikalavimais dėl JAV kariuomenės rezerve turimos amunicijos: „Viskas, ką siunčiame į Ukrainą, yra perteklius. Todėl JAV nestokoja amunicijos sau“.

(31)
(6)
(25)

Komentarai ()