[ŽT] Okupantai Zaporižioje nuo vietinių jau neslepia - jie iš ten trauksis  ()

Rusijos okupantai Zaporižios srityje stato gynybines konstrukcijas toli nuo fronto linijos, suprasdami, kad Ukrainos kariai netrukus ten bus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zaporižios regiono tarybos deputatas Askadas Ašurbekovas teigia, kad nors rusai vykdo gynybines operacijas Zaporižios srityje, jie nesiliauja apšaudyti civilinės infrastruktūros. Suprasdami, kad vykdydamos kontrpuolimo operaciją Ukrainos ginkluotosios pajėgos juda vis arčiau, rusai pradeda kurti naujas gynybines linijas užnugaryje. „Tai daugiausia vyksta aplink jų pagrindinius didžiuosius miestus - Melitopolį ir Berdianską. Jie supranta, kad nėra prasmės statyti gynybinių struktūrų aplink Tokmaką ar Vasiljevką“, - sakė Ašurbekovas.

Faktas yra tas, kad Ukrainos kariuomenės spaudimas rodo, kad gynybos linijos bus peržengtos. Klausimas tik kada. Okupantai tam ruošiasi. Oficialūs Kremliaus propagandos ruporai kartoja, kad Ukrainos kontrpuolimas nesiseka ir Rusija okupuotose teritorijose yra „amžinai“, tačiau žemesnio rango kolaborantai ir Rusijos kariai jau visiškai yra persmelkti panikos nuotaikų.

To jie neslepia net pokalbiuose su vietiniais - jie teigia, kad netrukus trauksis iš Zaporižios. Tiesa, Zaporižios linijoje padėtis, galima sakyti, nesikeičia jau keletą savaičių. „Mūsų ginkluotosios pajėgos artėja – reaguodami okupantai smogia civilinei infrastruktūrai. Bet didesne dalimi tai yra chaotiška, nes gyvenvietėse nebėra pastatų, kuriuos būtų galima panaudoti kariniams tikslams. Jie daužo aikštes,“ sakė Ašurbekovas. Civilinės infrastruktūros naikinimas rodo, kad rusai ten likti neplanuoja ir tiesiog bet kokia kaina bando pristabdyti puolimą.

(35)
(1)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: