To dar nebuvo. Rusijos žiniasklaida tiesiog ūžia, kas nutiko prie Krymo tilto  ()

Rusijos žurnalistai praneša, kad Ukrainai pirmą kartą pavyko pademonstruoti, kad Krymo tiltas nėra toks saugus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina pirmą kartą pademonstravo, kad gali raketomis pasiekti Krymo tiltą, rašo Rusijos leidinys „Agenstvo. Novosti“, pranešdamas apie raketų atakos prie Kerčės detales. Sekmadienį pusiasalio okupacinės administracijos vadovas Aksionovas pareiškė, kad priešlėktuvinės gynybos sistemos netoli Kerčės numušė Ukrainos sparnuotąją raketą. Rusijos žurnalistai atkreipė dėmesį į pirmuosius įrodymus, kad Ukraina galėjo raketomis smogti Krymo tiltui.

Gavus pranešimų apie numuštą raketą, eismas Krymo tiltu buvo laikinai sustabdytas. Telegramos kanalas „Mash“, nenurodydamas šaltinio, teigė, kad būtent tiltas galėjo būti atakos taikinys.

Kerčės valdžia ir anksčiau yra pranešusi apie oro gynybos darbą, tačiau informacijos apie sparnuotųjų raketų smūgius nebuvo. Pavyzdžiui, praėjusį rugpjūtį Rusijos okupacinė administracija pranešė apie numuštus bepiločius orlaivius, o pernai liepą netoli Kerčės vyko mokomieji priešlėktuvinės gynybos sistemų šaudymai.

 

Oficialūs šaltiniai nenurodė, kokia raketa buvo numušta. Gynybos ministerijai artimas „Telegram“ kanalas „Rybar“ pripažįsta, kad smūgiui galėjo būti panaudota raketa iš komplekso S-200, patobulinto paleidimui balistine trajektorija iki 400 km atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(1)
(96)

Komentarai ()

Susijusios žymos: