„Tai paskutinė vinis į karstą.“ Skelbiamas galingas smūgis Rusijai  ()

Padėtis Bachmute išlieka sunki daugelį mėnesių. Tačiau pastarosiomis savaitėmis Ukrainos pajėgos nuolat juda šia kryptimi. Ukrainos gynėjai eina į priekį, nors ir nedideliais atstumais, bet užtikrintai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ sakė Rusijos ir Ukrainos karo veteranas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo majoras, karo ekspertas Oleksijus Hetmanas.

Jis prisiminė, kad Jevgenijaus Prigožino vadovaujama „Wagner“ 10 mėnesių bandė užimti Bachmutą. Ir jiems beveik pavyko. Tačiau dalis Ukrainos karių vis dar liko vakariniame miesto pakraštyje.

Hetmanas užsiminė, kad dabar susidaro toks įspūdis, jog maždaug dar mėnesį truks kovos ir Ukrainos pajėgos išlaisvins Bachmutą.

Tai turės labai neigiamą poveikį Rusijos armijos būklei. Okupantai yra ne itin geros nuotaikos. Ir kai jie supras, kad už Bachmutą kovojo 10 mėnesių, o Ukraina juos sutriuškino, tai bus paskutinė vinis į rusų kovinės dvasios „karstą“.

„Tačiau tai nereiškia, kad frontas subyrės ir jie pabėgs, bet tai bus papildomas psichologinis poveikis rusams“, – pabrėžė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo majoras.

 

Šiuolaikiniame kare, be karinės technikos ir ginklų, didelę įtaką karo veiksmų eigai turi ir karių kovinė dvasia.

„Jei kovotojai yra motyvuoti ir pasiruošę kautis, tada net ir su ne itin galingais ginklais jie gali sulaukti sėkmės. Bet jei kariai eksploatuoja modernius ginklus, bet yra nemotyvuoti, net ir labai geras tankas nebus naudingas“, – pažymėjo Hetmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(0)
(123)

Komentarai ()

Susijusios žymos: