[ŽT] „288 granatos per minutę iš oro. Rusams prasideda baisus košmaras“  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos gauna rimtą ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos, gavusios kasetinius šaudmenis, galės numesti 288 granatas per minutę ant Rusijos kariškių galvų.

Amerikietiškos kasetinės amunicijos gavimas taps rimtu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ginklu, kuris žymiai padidins Rusijos kariuomenės, bandančios suvaldyti Ukrainos kariuomenės puolimą, nuostolius. Anksčiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos naudojo amunicijos numetimo taktiką dronais, numesdami vieną granatą į Rusijos kariuomenės apkasus.

Tačiau dabar, gavus kasetinę amuniciją, Rusijos pozicijų bombardavimas išaugs daug kartų – šimtus kartų.

Apie tai rašo karo analitikas, sausumos pajėgų, NATO artilerijos ir raketų sistemų ekspertas Thomas Tyneris. Savo „Twitter“ paskyroje jis pareiškė, kad M864 DPICM kasetiniai šaudmenys smarkiai padidins UAF smūgių į Rusijos pozicijas efektyvumą – dabar, gavus kasetinę amuniciją, bus galima numesti ne vieną sviedinį, o iš karto 288.

 

„Ar M864 DPICM sviediniai bus veiksmingi prieš Rusijos apkasus? Žinoma! Visi matėme vaizdo įrašus, kaip Ukrainos dronai meta granatas į Rusijos apkasus... Po vieną granatą. Netrukus kiekviena Ukrainos M777 įgula galės numesti 288 granatas per minutę (!) į Rusijos apkasus“, – pabrėžia ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(0)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: