„Sprogimai žvėriški. Poveikis baisus.“ „Kadyrovcai“ pradėjo naudoti 90-ųjų Čečėnijos karo taktiką  ()

Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos analitikų teigimu, pasirinkta priešo taktika ne visada pasiteisina, tačiau gali daryti psichologinį spaudimą besiginančioms pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Ukrainą kovoti pasiųsti Čečėnijos vado Ramzano Kadyrovo kariai mūšio lauke naudoja savadarbius sprogstamuosius įtaisus ir šios taktikos nekeičia nuo 90-ųjų. Tai teigiama Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos karinės žvalgybos ataskaitoje, paskelbtoje liepos 13 d.

Analitikai pastebi, kad šių metų birželį buvo keli pranešimai, kad priešas kaip savadarbius sprogmenis panaudojo pasenusius šarvuočius, prikimštus kelių tonų sprogmenų. Rusams nukreipus mašinas į ukrainiečių pozicijas, jie iš jų iššoka.

„Dauguma atvejų buvo pranešta Marjinkos rajone, netoli Donecko, ir prasidėjo praėjus kelioms dienoms po to, kai čečėnų daliniai sustiprino šią sritį: yra reali tikimybė, kad čečėnų pajėgos taiko tokią taktiką“, – sakoma pranešime.

Didžiosios Britanijos žvalgyba priminė, kad savadarbių sprogstamųjų užtaisų naudojimo patirtis perimta išČečėnijos karo laikų 1990-aisiais.

Tuo pačiu metu dauguma sprogmenų sprogo nepasiekę tikslo. Priežastis – prieštankinių minų ir tiesioginės ugnies derinys, todėl kyla abejonių dėl įrankio gyvybingumo.

Tačiau jie sukelia labai stiprius sprogimus, kurie vis tiek gali turėti psichologinį poveikį besiginančioms pajėgoms“, – reziumavo britų žvalgybos analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(16)
(-8)

Komentarai ()