Smogs „Terminator“. Rusai į frontą metė „analogų neturintį“ ginklą  ()

Ukrainos gynėjų pozicijoms atakuoti įsibrovėliai naudoja tankų paramos kovos mašinas „Terminator“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai kalba apie tai, kaip jų kariai panaudojo šarvuotą kovos mašiną „BMPT Terminator“, kuri neseniai pastebėta Avdijivkos kryptimi.

Anot pačių rusų okupantų, jie panaudojo 400 šarvus praduriančių ir labai sprogstamųjų sviedinių, kuriuos iššovė iš 30 mm automatinių pabūklų, sumontuotų ant „Terminator“. Šiais sviediniais buvo šaudoma į Ukrainos gynėjus.

Tuo pačiu metu, kaip teigia okupantai, ugnis buvo paleista iš uždaros šaudymo vietos iki 4 km atstumu. Taip pat, kaip okupantai teigė, kad mašinos atakavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų šarvuočius, nors apie atakos efektyvumą nepranešama.

Okupantai pabrėžė, kad rusai „Terminator“ tyčia naudojo naktimis – siekdami sumažinti savo įrangos sugadinimo tikimybę, ir, kad neva, per termovizorių „geriau matomi priešo taikiniai“, kurie dieną nematomi dėl sėkmingo maskavimo.

Aukščiau aprašytos detalės nusipelno dėmesio jau vien todėl, kad leidžia daryti išvadą, kad rusams galbūt pavyko rasti optimalią savo mašinos naudojimo taktiką. Taip pat galima daryti išvadą, kad net ir priešui probleminės transporto priemonės, tokios kaip „Terminator“, randa savo naudojimo nišą.

 

Pažymėtina, kad kelis ankstesnius atvejus, kai rusai panaudojo „Terminator“ Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijų „frontiniam puolimui“ 2022 m. gegužės mėn. mūšyje už Severodonecką ir 2023 m. vasario mėn. mūšiuose prie Kreminos, vargu ar galima pavadinti sėkmingais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(21)
(-15)

Komentarai ()