[ŽT] Pavojus labai rimtas. JAV kariuomenei gali būti uždrausta naudoti elektromobilius  (3)

Respublikonų partija JAV siekia uždrausti kariuomenei gauti kovines ir nekovines elektrines transporto priemones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagono siekis elektrifikuoti JAV kariuomenę artimiausiu metu gali susidurti su didelėmis kliūtimis. Keli Respublikonų partijos nariai siekia apriboti JAV kariuomenės elektromobilių tyrimus ir plėtrą.

JAV Atstovų Rūmų narys iš Pensilvanijos Scottas Perry teikia pasiūlymą nutraukti elektromobilių, jų įkrovimo bei fotovoltinių technologijų kūrimo finansavimą. Pasiūlymą palaiko keli respublikonai.

Praėjusiais metais Jungtinių Valstijų sausumos pajėgų klimato strategijoje buvo išvardinti iškastinio kuro naudojimo karo zonose pavojai ir galimi sprendimai. Kariuomenė planuoja iki 2035 m. turėti elektrinių netaktinių transporto priemonių parką, o iki 2050 m. - ir taktinių elektromobilių.

Elektromobiliai mūšio lauke turi privalumų ir nesusijusių su aplinkosauga. Jie veikia tyliai, gali turėti stipresnį sukimo momentą, o baterijose saugomą energiją galima panaudoti ir kitiems įrankiams (apšvietimui, galbūt ateityje net lazeriniams ginklams). Tačiau kariniai elektromobiliai būtų labai brangūs, o jų sistemų elektromagnetiniai laukai gali būti aptikti naudojant elektroninės karybos priemones. Be to, įkrovimas mūšio lauko sąlygomis yra neišspręsta problema. Todėl bent jau kol kas elektrifikacija tikriausiai galima tik pagalbinėms transporto priemonėms.

(10)
(2)
(8)

Komentarai (3)