Rusija nurašo flagmaną „Petras Didysis“. Skelbiama neįtikėtina priežastis  ()

Rusija nurašo laivyno flagmaną „Petras Didysis“: ekspertas atkreipė dėmesį į svarbius niuansus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko teigė, kad pasitvirtina informacija, jog projektinis 1144-asis sunkiasvorių branduolinių raketų kreiseris „Orlan“ ir Rusijos laivyno flagmanas „Petras Didysis“ bus nurašyti iš karinio jūrų laivyno.

„Remiantis turima informacija, „Petro Didžiojo“ eksploatacija bus nutraukta, kai bus baigtas jo kolegos „Admirolo Nachimovo“ remontas. Tačiau šioje istorijoje su branduolinių kreiserių nurašymais yra keletas niuansų, kurie tik pabrėžia Rusijos laivų statybos krizės laipsnį“, – rašė jis.

Kovalenko pažymėjo, kad nuo 2014 metų jis atidžiai stebi branduolinių raketų kreiserio „Admirolo Nachimovo“ remonto ir modernizavimo procesą.

„Jis buvo išsiųstas remontuoti 1997 m. ir jis stovi iki šiol. Žinoma, daugeliui kyla klausimas, ką su tuo „Petras Didysis“ turi bendro? „Petras Didysis“ yra paskutinis projekto 1144 laivas, naudojamas Rusijos laivyne. Jis pats dar 2019 metais turėjo būti išvežtas remontuoti, tačiau vietą, kur buvo siunčiamas remontuoti, užėmė jo luošas kolega „Admirolas Nachimovas“, – pasakojo ekspertas.

Anot jo, pagal rusų planus, pabaigus „Admirolo Nachimovo“ remontą, „Petras Didysis“ turėtų būti nuvarytas į laivų statyklą. Bet tai pagal planus, kurių rusai niekada neįvykdė. Ir to priežastis yra Rusijos nesugebėjimas užbaigti tokio sudėtingo laivo remonto.

 

„Laivas, kuriam prieš 5 metus prireikė skubaus remonto, visą šį laiką buvo eksploatuojamas. Rezultatas? Informacija apie planus jį nurašyti. Ir tai nenuostabu, nes jei jie negalėjo užbaigti „Admirolo Nachimovo“ remonto per 26 metus, kas nutiks „Pėtei“, kuriam vis dar nėra vietos laivų statykloje?“ – pažymėjo Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(4)
(48)

Komentarai ()