„Ten nėra nė vienos gynybos linijos.“ Būtų galingas proveržis. Pulkininkas skelbia, kur gali smogti Ukraina  ()

„Nėra nė vienos gynybos linijos“, – artimiausiu metu Svitanas prognozuoja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pulkininkas Romanas Svitanas įvardijo vieninteles dvi kryptis, kuriomis Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms prasminga judėti ir daryti proveržius, taip pat atkreipė dėmesį į keistą niuansą dėl Donecko.

Tauridės kryptimi iniciatyvą perėmė Ukrainos ginkluotosios pajėgos, tačiau laukti proveržio Melitopolio link neverta, nes rusai ten įrengė įtvirtintą teritoriją apie 40 km.

Bet ten, kur jie nesitiki ukrainiečių judėjimo, galima saugiai eiti.

Tai fronto atkarpa nuo Guliapolio iki Vuhledaro. Užėmus Vremskio atbrailą, Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasieks pagrindinę gynybos liniją ir pateks į operatyvinę erdvę, o vėliau – prieigą prie Azovo pakrantės. Dabar ten praktiškai nėra priešo gynybos linijos, o būtent ten juda Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

„Tai išlieka viena iš dviejų sričių, kuriose artimiausiu metu prasminga padaryti proveržį. Antrasis – Chersonas, kur bus kirstas Dniepras, o paskui įplaukimas į Krymą“, – sakė karo ekspertas.

 

Be to, Svitanas iškėlė klausimą dėl patekimo į Donecką, sakydamas, kad Ukrainos gynėjai dabar stovi prie šio okupuoto regiono centro, bet ten neina.

„Kas mus stabdo? Turime jėgų ir priemonių. Prieš metus jų neturėjome, o dabar tikrai turime, kad galėtume nuvykti į Petrivką (tai vakarinė Donecko dalis) Orechovsko kryptimi. Šiandien jau būtume Donecko centre. Tada didelis klausimas: ar laikomės kokių nors susitarimų?“, – klausia Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: