Nerealus smūgis iš Irano. Netikėta žinia Kremliui dėl Ukrainos  (1)

Toks pareiškimas buvo paskelbtas diplomatinio skandalo, kilusio tarp Teherano ir Maskvos dėl trijų Persijos įlankos salų, fone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano užsienio reikalų ministras Hosseinas Amiras Abdollahianas pareiškė, kad Teheranas tiki Ukrainos teritoriniu vientisumu ir ragina Maskvą užbaigti karą „politinio dialogo būdu“. Tai liepos 17 dieną pranešė Irano „Nournews“ agentūros žurnalistai.

Pasak Irano diplomatijos vadovo, kiekvienos valstybės teritorinis vientisumas turėtų būti tarptautinės teisės pagrindas.

„Kalbant apie Ukrainą, tikime kiekvienos šalies, įskaitant Ukrainą, teritoriniu vientisumu, kuris, remiantis tarptautine teise, turėtų būti svarbiausias visų šalių prioritetas, ir, žinoma, toliau akcentuojame karo pabaigą per politinį dialogą“, - sakė Abdollahianas.

Irano diplomato pareiškimai buvo padaryti atsižvelgiant į situaciją, susijusią su Persijos įlankos arabų valstybių bendradarbiavimo taryba. Po dialogo Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos viduje jame dalyvavusi Rusijos pusė pasirašė pareiškimą dėl trijų salų, esančių netoli Hormūzo sąsiaurio, statuso, kurį Iranas laiko savomis.

 

Tiesą sakant, Rusijos Federacija pasirašė dokumentą, kuriame išdėstyta pozicija dėl šių salų, kuriai Teheranas visiškai nepritaria.

„Neseniai Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos pareiškime buvo įtraukta sąlyga prieš Iraną dėl trijų salų, tačiau mes parodėme, kad nesutinkame su nė viena šalimi dėl Irano teritorinio vientisumo ir nacionalinio suvereniteto“, – pabrėžė Abdollahianas.

 

Diplomatas pridūrė, kad dėl to Rusijos Federacijos ambasadorius Irane buvo iškviestas į pokalbį, kurio metu jis turėjo pasiaiškinti. Tačiau, matyt, Rusijos diplomato žodžiai nepadarė įspūdžio Irano kolegoms iš Užsienio reikalų ministerijos, todėl jie pareiškė, kad ateityje tokių Maskvos žingsnių netoleruos.

„Iškvietę Rusijos ambasadorių į Užsienio reikalų ministeriją gavome Rusijos valdžios institucijų paaiškinimų, tačiau nemanome, kad jie yra pakankami ir nesutinkame, kad Rusija ar bet kuri kita šalis kartotų tokią praktiką dėl Irano teritorinio vientisumo“, – reziumavo Užsienio reikalų ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(3)
(125)

Komentarai (1)