„Wagner“ Baltarusijoje. Skelbiamas geriausias smogikų sulaikymo būdas  ()

Lenkija įvardijo geriausią būdą atgrasyti rusų samdinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį, liepos 18 d., Lenkijos generolas Maciejus Jablonskis buvo paskirtas JAV kariuomenės 5-ojo korpuso vado pavaduotoju. Tai jau antras kartas istorijoje, kai Lenkijos karininkas užima tokias svarbias ir prestižines pareigas, praneša Lenkijos Gynybos ministerija.

„Mums ypač svarbus amerikiečių karių, ypač 5-ojo korpuso karių, buvimas Lenkijoje. Investuojame į amerikiečių karių infrastruktūrą, kad būtų sudarytos geriausios sąlygos dislokuoti jų pajėgas. Labai džiaugiuosi, kad Kosciuškos stovykla Poznanėje tapo 5-osios, dabar nuolatos Lenkijoje dislokuotos, priešakinės vadovybės buveine. Esu įsitikinęs, kad ši sėkmė nebūtų įmanoma be profesionalaus vadovavimo“, – sakė Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.

Blaszczakas lankydamasis 5-ajame korpuse dalyvavo Ukrainos gynybos kontaktinės grupės, sukurtos palaikyti Ukrainos gynybą nuo Rusijos agresijos ir aprūpinti būtiniausia karine technika, posėdyje. Gynybos ministras susitiko ir su JAV kariuomenės 5-ojo korpuso vadovybe.

„Mano vizito JAV tikslas – įvertinti JAV dalyvavimą stiprinant NATO rytinį flangą. Čia, Fort Nokse, yra JAV 5-ojo korpuso vadovybė, kurios priešakinis elementas nuolat yra Poznanėje. Būtent iš Poznanės amerikiečių kariams vadovaujama visame Šiaurės Atlanto aljanso rytiniame flange. Šis buvimas yra labai svarbus, ypač atsižvelgiant į situaciją už mūsų rytinės sienos. Viena vertus, mes susiduriame su Rusijos puolimu prieš Ukrainą, ten vyksta karas. Kita vertus, mes žinome apie grėsmes Baltarusijos teritorijoje. Šiandien žinome, kad „Wagner“ yra Baltarusijoje. Amerikiečių buvimas yra geriausias būdas atgrasyti smogikus“, – pirmąją vizito Jungtinėse Valstijose dieną sakė Lenkijos gynybos ministerijos vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()