[ŽT] Savanoriai teigia nupirkę Ukrainai „Challenger“ tanką. Dovanos detalės stebina (Video)  ()

Jei tankas pirktas iš privataus kolekcininko, jis turėtų būti deaktyvuotas. Jei jis pirktas kur nors Artimuosiuose Rytuose, neaišku iš ko. Žurnalistas Romanas Bočkala tvirtina, kad tankai netrukus išvyks į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žurnalistas Romanas Bočkala parodė Ukrainos kariuomenei nupirktą tanką. Jis teigia, kad vaizdo įraše matomas „Challenger 1“ ir jis greitai keliaus į Ukrainą. Bočkala tvirtina, kad netrukus tokios technikos Ukrainoje bus daugiau.

Tačiau panašu, kad vaizdo įraše matomas ne „Challenger 1“, o „Chieftain“ tankas, kuris britų tarnyboje buvo iki 1995 m. Daug tokių tankų liko Irane ir Jordanijoje (kur jie vadinami „Halid“). „Chieftain“ problema yra ta, kad jie seni - jiems trūks detalių. Kaip, beje, ir „Challenger 1“. 

Spėjama, kad tanką Romanas Bočkala įsigijo iš privataus kolekcininko. Įprastai tokia karinė technika yra deaktyvuojama. Taigi, gali būti, kad tai - viešųjų ryšių kampanija. Kita vertus, yra tikimybė, kad kažkur Rytuose privačiose kolekcijoje yra veikiančių tankų ir savanoriai randa galimybių juos siųsti į Ukrainą.

(20)
(0)
(20)

Komentarai ()