Užtenka laiko net priešakinėse linijose. Kaip kompiuteriniai žaidimai padeda ukrainiečiams triuškinti rusus?  ()

Ukrainos kariai teigia, kad kompiuteriniuose žaidimuose įgyti įgūdžiai padeda ir tikroje kovoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai fronto linijoje žaidžia vaizdo žaidimus, kurie padeda ne tik numalšinti stresą, bet ir moko teisingai įvertinti situaciją kovų metu. Žurnalistai apie tai pakalbino 110-osios atskirosios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų mechanizuotos brigados kovotojus.

Daug karių teikia pirmenybę žaidimams anglų arba ukrainiečių kalbomis, tačiau kartais žaidžia žaidimus su rusiškais subtitrais. Daugelis tikisi, kad ateityje bus daugiau žaidimų projektų su Ukrainos lokalizacija. Žaidimams skiriama 2-3 valandos per dieną, iki kelių valandų per mėnesį. Seržantas Andrijus prisipažino, kad žaidė priešakinėse fronto linijose naudodamasis savo telefonu – tai jam padėjo „išjungti smegenis“ ir atsipalaiduoti sunkioje situacijoje.

Kariai žaidžia telefonais, „Steam Deck“, „Nintendo Switch“ konsolėmis. Beje, „Steam Deck“, kaip teigia patys kariai, padeda įvaldyti bazinius dronų pilotavimo įgūdžius.

Tarp populiariausių žaidimų: „Fortnite“, PUBG, „Dota 2“, „Call of Duty“, CS:GO,  „Battlefield 3“, „Arma 3“, GTA 5, „Metro Exodus“, S.T.A.L.K.E.R, „Assassin's Creed“, „God of War“.

 

Kariai pažymi, kad kompiuteriniai žaidimai padeda greitai ir saugiai pašalinti stresą, atitraukti dėmesį nuo keblios situacijos. Komandiniai žaidimai padeda pabendrauti su draugais. Be to, žaidimai lavina smulkiąją motoriką ir ugdo dėmesį į smulkmenas.

Kai kurie vaizdo žaidimai gali padėti išmokti bepiločių orlaivių pilotavimo įgūdžių ir net suteikti supratimą apie strateginį planavimą. Kariai teigia, kad šaudyklės padeda lavinti reakciją, supratimą apie mūšio lauko dinamiką.

(17)
(0)
(17)

Komentarai ()