„Tai greitai taps pasauline norma.“ Skamba visa Europa, ką daro Lietuva su rusais  ()

Europiečius stulbina lietuvių palaikymas, skirtas Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo Rusijos visavertės invazijos į Ukrainą pradžios 2022 m. vasarį, Lietuvos Migracijos departamentas panaikino leidimus gyventi 135 Rusijos piliečiams, kurie laikosi prokremliškų pažiūrų dėl karo.

Apie tai pranešė „Euronews“.

Departamento duomenimis, jis panaikino 38 rusų teisę nuolat gyventi Lietuvoje 2022 m., o nuo šių metų pradžios – dar 97 Rusijos piliečiams.

Teisė gyventi Lietuvoje gali būti panaikinta dėl kelių priežasčių: pavyzdžiui, jei užsienietis padarė „labai sunkų nusikaltimą“, „kelia grėsmę valstybės saugumui“ arba visuomenei.

Pasak „Euronews“, migracijos departamentas paklausė Lietuvoje gyvenančių rusų apie jų požiūrį į tai, kam priklauso Krymas, ir ar jie palaiko Rusijos invaziją į Ukrainą.

Pasak žurnalisto Aleksandro Nevzorovo, tai, ką daro Lietuva, netrukus taps pasauline norma.

„Tai, ką Lietuva drąsiai pradeda, ilgainiui tampa pasauline norma. Turėtume jai atiduoti pagarbą: būtent Lietuva tapo daugelio šių laikų politinių tendencijų autore. Pavargusi toleruoti chamišką Europoje nusistovėjusios „vatos“ stilių, Lietuva diegia savo „tiesioginio identifikavimo ir išsiuntimo“ praktiką“, - savo „Telegram“ rašo Nevzorovas.

 

Pasak jo, teisė į nuomonės laisvę šioje situacijoje neturi jokios reikšmės. 

„Atėjo laikas nušveisti visą politinę retoriką nuo Putino ir jo ordos poelgių. Viskas, ką daro Rusija, yra ne „politika“, ne „istorija“, o grynas „nusikalstamumas“. Visokie Duginai-Putinai šį nusikalstamumą aprengia istoriosofine toga. Tačiau tai yra silpnapročių apgaulė. Vadinamasis „rusų pasaulis“ – tai tik įžūlus, pasipūtėliškas banditizmas plačiu mastu. Ar gali civilizuotame pasaulyje būti toleruojamas atviras masinių žudynių, plėšimų ir genocido kultas?“ - retoriškai klausia žurnalistas.

 

Pasak jo, šiuolaikinė Rusija yra pavojinga sekta, o prokremliška jos piliečių laikysena – destruktyvus kanibalizmo kultas.

„Meilė Putinui yra meilė okupacijai ir sulaukėjimui, tai žavėjimasis kanibalizmu. Tokio kulto nešėjus galima ir reikia identifikuoti ir pašalinti į jų gimtąją „zoną“, pas bendraminčius“, - rašo Nevzorovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(490)
(30)
(460)

Komentarai ()