Rezultatas yra iki 100 %. Kokius taikinius gali perimti naikintuvas F-16  ()

Vakarų naikintuvų tiekimas, pasak Karinių oro pajėgų vadovybės atstovo Jurijaus Ihnato, leis maksimaliai padidinti oro taikinių perėmimo procentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naikintuvai F-16 padės oro pajėgoms apsaugoti Ukrainos dangų nuo Rusijos raketų ir dronų atakų. Apie tai interviu „RBK Ukraina“ pasakojo Karinių oro pajėgų vadovybės atstovas Jurijus Ihnatas.

Amerikiečių naikintuvas F-16 gali padidinti Rusijos oro taikinių numušimo procentą iki beveik 100 %.

„Jis gali uždengti dangų nuo dronų kamikadzių ir sparnuotųjų raketų, t. y. pataikymo procentą priartinti prie 100, dabar turime 70-80 % – tai yra per stiprias Rusijos atakas, su F-16 šis rodiklis gali padidėti iki maksimumo“, – aiškina Ihnatas.

Jis taip pat pridūrė, kad lėktuvas leis oro gynybai naudoti pigesnes raketas ir nešvaistyti brangios amunicijos smulkiems taikiniams. Priešlėktuvinė gynyba turėtų apsaugoti Ukrainos dangų nuo Rusijos lėktuvų, kontroliuoti oro erdvę ir apsaugoti didelius miestus bei strategiškai svarbius objektus. Kartu Ihnatas pridūrė, kad F-16 negalės numušti balistinių raketų.

 

Netrukus turėtų prasidėti ukrainiečių pilotų mokymai valdyti F-16. Sprendimo, kur vyks mokymai, pilotai laukė du mėnesius. Viena iš problemų, pasak Jurijaus Ihnato, yra treniruoklių, instruktorių ir mokomųjų lėktuvų pas partnerius pralaidumas. Per 6 mėnesius esamoms užduotims gali būti paruoštos kelios eskadrilės naikintuvų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai ()