„Ši klaida brangiai kainuos. Viskas arti sprogimo.“ Prasideda grasinimai Putinui  ()

Liepos 21 d. Igorio Girkino-Strelkovo sulaikymas sukėlė audrą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-22 „Ši klaida brangiai kainuos. Viskas arti sprogimo.“ Prasideda grasinimai Putinui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo draugai grasina šaliai destabilizacija.

Dviejų šaukimų Rusijos Valstybės Dūmos narys Viktoras Alksnis pareiškė, kad Igorio Strelkovo sulaikymas yra ne tik Rusijos valdžios nusikaltimas, o „daug blogiau“.

„Tai klaida, kuri labai brangiai kainuos. Kalbame apie Rusijos mirties grėsmę, kurią jau pripažino net prezidentas V. Putinas“, - grasino buvęs Rusijos parlamentaras.

Strelkovo draugas pripažino, kad okupantai nesugeba pasiekti karinio Ukrainos pralaimėjimo mūšio laukuose, todėl nutarė surengti parodomąjį teismo procesą „saviems“. Jis priminė, kad nuo pat vadinamosios „specialiosios karinės“ pradžios buvęs DLR formuotės „gynybos ministras“ kalbėjo apie mobilizacijos būtinybę, reikalavo uždrausti „mėsos atakas“, kalbėjo apie Rusijos Federacijos problemas dėl karių tiekimo Ukrainoje.

Be to, I. Strelkovas daugelį mėnesių perspėjo apie „Wagner“ pavojų fronte ir sukilimo galimybę. Dabar, Alksnio nuomone, padėtis Rusijos viduje yra arti socialinio sprogimo.

 

Tuo tarpu pasirodė informacija, kad Strelkovo bylą nagrinėja Maskvos ir Maskvos srities Federalinės saugumo tarnybos departamentas kaltinant pagal Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso 280 straipsnio 2 dalį – vieši raginimai vykdyti ekstremistinę veiklą internete. Beje, „ekstremizmo“ sąvoka Rusijos Federacijoje yra labai miglota. Konkrečiai I. Strelkovas gali būti apkaltintas dėl raginimų šaudyti pilotus, kurie atsisakė bombarduoti „Wagner“ samdinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(3)
(67)

Komentarai ()