Rusija modernizavo savo Ka-52. Ar jų jau galima pamatyti fronte (Foto)  ()

Modernizuota sraigtasparnio versija gavo patobulintą optoelektroninę sistemą GOES-451M, L418 „Monoblock“ gynybos sistemą ir LMUR valdomas raketas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-24 Rusija modernizavo savo Ka-52. Ar jų jau galima pamatyti fronte (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė naujos modifikacijos modernizuoto kovinio sraigtasparnio Ka-52M, kuris jau eksploatuojamas Rusijoje, nuotraukos. Tikėtina, kad Rusijos patobulinti Ka-52 „Aligatoriai“ jau pasirodė priešakinėse linijose ir dalyvauja plataus masto invazijoje į Ukrainą. Apie tai, koks yra sraigtasparnis Ka-52M, straipsnyje „War Zone“ pasakojo ekspertas Piotras Butowskis.

Leidinio autorius rašo, kad naujasis Ka-52M pasirodė trijose nuotraukose, paskelbtose „Fighterbomber“ „Telegram“ kanale. Ant vieno iš jų orlaivis šviežiai nudažytas, kas rodo, kad jis buvo pristatytas neseniai. Tuo tarpu vietos, kur darytos nuotraukos, tiksliai nustatyti neįmanoma, nors neatmestina, kad jos darytos okupuotoje Ukrainos teritorijos dalyje.

„Pranešimai apie Ka-52M panaudojimą Ukrainoje jau pasirodė žiniasklaidoje, tačiau jie nebuvo paremti jokiomis nuotraukomis“, – pažymi Butovskis.

2019 metų balandžio 5 dieną bendrovė „Kamov“ gavo Rusijos Federacijos gynybos ministerijos sutartį dėl „Avangard-4“ plėtros darbų, kurių tikslas buvo sukurti atnaujintą Ka-52M. Tikrasis darbas prasidėjo daug anksčiau, nei buvo numatyta sutartyje, ir iki to laiko nauja įranga ir ginklai, naudojami Ka-52M, buvo praktiškai paruošti.

 

Pirmasis Ka-52M pirmą kartą skrido 2020 m. rugpjūčio 10 d. Pagal sutartį sraigtasparnis turėjo atlikti visus bandymus ir būti paruoštas masinei gamybai iki 2022 metų rugsėjo pabaigos.

Sraigtasparnis gavo modernizuotą optoelektroninę sistemą GOES-451M, atnaujintą ryšių sistemą BKS-50M, taip pat ginklo valdymo sistemą SUO-806PM. Svarbiausias sraigtasparnio ginkluotės papildymas yra valdomos raketos LMUR, kurios nuotolis yra iki 14,5 km, priklausomai nuo paleidimo aukščio.

Taip pat buvo atlikti kiti paties sraigtasparnio atnaujinimai. Ka-52M rotoriaus mentėse sumontuotas galingesnis termoelementas, leidžiantis sraigtasparniui veikti platesniame temperatūrų diapazone, taip pat ir Arktyje.

 

Važiuoklėje sumontuoti padidintos apkrovos ir atsparumo dilimui ratai, sraigtasparnis turi ir išorinį LED apšvietimą. Kabinos kabina patobulinta ergonomika ir geriau tinka skraidyti su naktinio matymo akiniais.

Ka-52M didžiausias kilimo svoris yra apie 12 400 kg, maksimalus greitis – 300 km per valandą, maksimalus aukštis – 5500 m, o skrydžio nuotolis – 460 km.

„Turime palaukti papildomų naujos versijos Ka-52M vaizdų, kad būtų daugiau aiškumo apie tikslią šios naujos versijos konfigūraciją, taip pat ar jis jau yra Ukrainoje, ar ten dalyvauja kare“, – apibendrino ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(7)
(-4)

Komentarai ()