Išsitaškė per dešimtis metrų. Rusijoje KamAZ užvažiavo ant savadarbio drono  ()

Vieną kvadkopterį pervažiavo sunkusis sunkvežimis, tačiau kiti du su juostele užklijuotu sprogstamuoju užtaisu gulėjo žolėje netoli įvykio vietos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiuševo kaime (Riazanės sritis, Rusija) po sunkvežimio KamAZ ratais sprogo nežinomas dronas. Tai pirmadienį, liepos 24 d., pranešė „SHOT“.

Sekmadienį, liepos 23 d., sunkiasvorio sunkvežimio vairuotojas 62 metų Aleksandras važiavo keliu, esančiu už 300 metrų nuo magistralės M5 „Ural“. Jis nepastebėjo drono ir ant jo užvažiavo. Dronas sprogo ir apgadino du KamAZ ratus. Vairuotojas sužalojimų nepatyrė, išsigandęs išlipo.

Į įvykio vietą atvyko saugumo pajėgos ir sprogmenų ekspertai. Už 20 metrų nuo sunkiasvorio sunkvežimio jie rado dar du dronus. Žiniasklaida rašo, kad rasti dronai yra savadarbiai.

Žiniasklaidoje paviešintose nuotraukose užfiksuoti po žolę išsibarstę sidabriniai kvadkopterių fragmentai. Jie išsibarstę dešimtis metrų nuo sprogimo vietos.

 

Ekspertai apžiūrėję dronus pastebėjo, kad prie nepilotuojamų orlaivių lipnia juosta buvo pririštas nežinomas sprogstamasis įtaisas, kuris sprogo po automobilio ratais. Dabar saugumo pajėgos aiškinasi, kodėl ant kelio galėjo atsirasti dronai ir kas atsakingas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()