Netikėta žinia. Maskva skubiai priima naują įstatymą. Gali kilti tikras pilietinis karas  ()

Rusijoje didėja pilietinio karo pavojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia nusprendė žengti rizikingą žingsnį – leisti vietos valdžios institucijoms kurti savo karines bendroves.

Rusijos regionų vadovams bus leista kurti savo karines bendroves ir jas apginkluoti. Tai teigiama pataisose, kurios Valstybės Dūmoje svarstomos skubos tvarka. Norėdami tai padaryti, Rusijos deputatai pasinaudojo vieno įstatymo projekto pridėjimo prie kito nesusijusio įstatymo projekto, kuris jau praėjo pirmąjį svarstymą, mechanizmu. Anksčiau apie tokias pataisas de facto paskelbė Belgorodo srities vadovas, kurio regionas patyrė iš karto kelis Ukrainos diversinių grupuočių išpuolius, praneša „Agenstvo“.

Skandalingojo įstatymo projekto dėl šaukiamųjų amžiaus išplėtimo pataisa leistų Rusijos gubernatoriams mobilizacijos, karo padėties ar karo metu kurti valstybines unitarines įmones, kurios padėtų saugumo pajėgoms, saugotų valstybės sieną, kovotų su diversinėmis ir žvalgybinėmis grupuotėmis bei neteisėtomis ginkluotomis grupuotėmis. Sprendimą dėl karinių valstybinių įmonių steigimo ir likvidavimo priims prezidentas.

Ekspertai pažymi, kad daugybė privačių karinių bendrovių visoje šalyje kelia grėsmę, kad kilus pilietiniam konfliktui, kuris per trumpą laiką gali suskaldyti Rusiją karo su Ukraina fone, jos gali tapti parako statine. Anksčiau „Wagner“ karinis maištas baigėsi žygiu į Maskvą, o jį lydėjo ginkluoti Rusijos kariuomenės ir samdinių susirėmimai. Naujasis įstatymas gali pakišti tikrą bombą po Rusija.

 

Struktūros bus finansuojamos iš Rusijos Federacijos federalinio ir regioninių biudžetų. Karinės valstybinės įmonės gaus kovinių šaulių ginklų ir šaudmenų. Valstybinių įmonių darbuotojams bus leidžiama naudoti fizinę jėgą ir šaunamuosius ginklus tais pačiais atvejais, kaip ir žinybinės sargybos darbuotojams. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(16)
(26)

Komentarai ()