Grėsminga žinia. Į frontą ateina „dronų armija“ (Video)  (1)

Projekto „Dronų armija“ dėka, šiandien į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas bus išsiųsta 1700 naujų atakos ir žvalgybos bepiločių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos skaitmeninės transformacijos ministras Michailas Fiodorovas pranešė apie 1700 naujų dronų perkėlimą į frontą. Jie sukurti įgyvendinant valstybinį projektą „Dronų armija“. M. Fiodorovas liepos 26 d. paskelbė informaciją ir filmuotą medžiagą savo oficialiame „Telegram“ kanale.

„Už manęs stovi 1700 bepiločių orlaivių: atakos, žvalgybinių. Visi jie dabar siunčiami į frontą, kad apsaugotų mūsų karių gyvybes, kad mūsų artilerija taptų tikslesnė ir sunaikintų priešą... Judame į priekį. Šlovė Ukrainai!“ – kalbėjo ministras.

Iš dronų, kuriuos ruošiamasi siųsti į frontą, projekto sumanytojai sudėliojo svarbią žinią rusų okupantams: „Nėra ko valkiotis“. Pažymėtina, kad bepiločių orlaivių armija yra valstybinis projektas, kurio pagrindinis tikslas – Ukrainos dronų gamybos plėtra.

Tai leido vietiniams bepiločių orlaivių kūrėjams lengviau užsiimti verslu, ir pasirodė puikūs rezultatai: prieš metus leidimą eksploatuoti turėjo tik 7 Ukrainos dronai, šiandien jų skaičius išaugo iki 40. Už projekto lėšas taip pat buvo įsigyta „Mavic“ įrenginių, kurie susilaukė Ukrainos kariuomenėje ypatingo populiarumo.

 

„Pakeitėme kovos dronų doktriną – sukūrėme pirmąsias 11 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų bepiločių orlaivių smogikų kuopų... Išmokėme 10 tūkst. orlaivių operatorių... Dar 10 tūkst. mokosi dabar“, – sakė M. Fiodorovas. Jis taip pat kalbėjo apie jūrinių bepiločių orlaivių parko sukūrimą, anot jo, jau dabar daug naujienų.

„Dronų reikės iki to momento, kai pasieksime 1991-ųjų sienas“, – tvirtino ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(1)
(54)

Komentarai (1)