Suvalkų koridorius ir netikėti įvykiai. Ką daro Lenkija ir Baltijos šalys  ()

Tikimybė, kad Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ nariai Baltarusijoje dabar pradės karo veiksmus, siekdami užgrobti vadinamąjį Suvalkų koridorių, yra maža, nes Baltarusijos teritorijoje tam yra mažai samdinių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-28 Suvalkų koridorius ir netikėti įvykiai. Ką daro Lenkija ir Baltijos šalys  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vagneriečiai“ Baltarusijos žemėje kelia įtampą, siekdami daryti spaudimą Europai, interviu „Obozrevatel“ sakė buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko pavaduotojas generolas leitenantas Igoris Romanenko.

„Konkrečiai kalbame apie Suvalkų koridoriaus užėmimo pavojų ir atitinkamus veiksmus. Lenkai suformavo inžinerinį batalioną, kuris perkeliamas į rytus Baltarusijos link. Be to, kariai ruošiasi Baltijos šalyse“, – pažymėjo ekspertas.

Pasak jo, „tikimybė, kad rusai dabar gali pradėti karo veiksmus, yra maža, atsižvelgiant į karių skaičių ir būklę“. „Tačiau kadangi grupė auga, reikia stebėti situaciją“, – pridūrė ekspertas.

„Wagner“ nariai į Baltarusiją pradėjo masiškai atvykti po to, kai birželio pabaigoje Rusijos Federacijoje sukėlė maištą. Anot analitikų, į Baltarusiją jau atvyko 11 vilkstinių su samdiniais. Ukrainos pasieniečiai pranešė, kad liepos 22 d. Baltarusijoje buvo apie 5000 „vagneriečių“.

 

Liepos 23 d. Baltarusijos pseudoprezidentas Aleksandras Lukašenka per susitikimą su Rusijos diktatoriumi Vladimiru Putinu pareiškė, kad „Wagner“ nariai neva prašo „ekskursijos“ į Lenkiją. Ekspertai pastebėjo, kad Baltarusijoje nėra pakankamai samdinių, kurie kaip nors rimtai pakenktų Europai ar Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(13)
(4)

Komentarai ()