„Minios žmonių mojuoja Rusijos vėliavomis.“ Atrodo, „Wagner“ tuoj užgrobs dar vieną šalį  ()

Pasak žurnalistų, prezidento Mohamedo Bazumo oponentai į savo šalį kvietė „vagneriečius“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generolas Abdurrahmanas Chiani, pasiskelbęs naujuoju Nigerio lyderiu Afrikoje, kreipėsi dėl tarptautinės paramos. „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas greitai priėmė šį skambutį. Apie tai rašo „The Times“.

Žurnalistų teigimu, Chiani priešinosi demokratiškai išrinktam prezidentui Mohamedui Bazumui, kuris valdžioje buvo pastaruosius dvejus metus. Bazumas buvo ištikimas Vakarų partneris kovoje su džihadistais Sahelio regione.

„Prašau techninių ir finansinių partnerių, kurie yra Nigerio draugai, suprasti konkrečią situaciją mūsų šalyje ir suteikti mums visą reikiamą paramą, kad galėtume įveikti iššūkius“, – sakė Chiani per kalbą per Nigerio valstybinę televiziją.

Leidinys pažymėjo, kad Chiani maištą palaikė „Wagner“ vadovas Prigožinas, pavadindamas tai kova su „kolonizatoriais“. Jis sakė, kad tūkstančiai jo samdinių gali atkurti tvarką ir sunaikinti teroristus Afrikoje.

 

Žurnalistų teigimu, Nigeryje minios žmonių, mojuojančių Rusijos vėliavomis, padegė sulaikyto prezidento Bazumo partijos būstinę ir automobilius. Jie pareiškė norintys, kad Nigeris būtų panašesnis į Malį, kur „Wagner“ jau yra dislokavusi savo samdinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(12)
(-9)

Komentarai ()