Lietuvos pašonėje. Prie „Wagner“ bazės netrukus bus dislokuotas branduolinis ginklas (Foto)  ()

Pasak Amerikos mokslininkų federacijos analitikų, prie Osipovičių dabar yra daug karinių objektų: „Iskander“ saugyklos, branduolinių galvučių sandėliai, „Wagner“ samdinių stovykla, raketų paleidimo aikštelė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijoje, Osipovičiuose, buvo pastebėta slėptuvė, pastatyta laikyti „Iskander“, kuri gali nešti branduolines galvutes. Tai liudija Amerikos mokslininkų sąjungos (Federation of American Scientists, FAS) ištirtos palydovinės nuotraukos.

FAS analitikai ištyrė „Maxar“ palydovinius vaizdus iš vietovės pietuose nuo Osipovičių miesto centriniame Baltarusijos regione. Dabar mažoje aikštelėje, kuri prieš kelis mėnesius buvo tuščia, atsirado naujų patalpų. Mokslininkai mano, kad tai yra slėptuvė „Iskanderiams“, kuriuos Baltarusija gavo iš Rusijos.

Priartinus nuotraukoje matyti keturi „Iskander“ paleidimo įrenginiai, apie 13 metrų ilgio. Šalia dar du automobiliai skirti aptartnauti sistemas.

 

„Maxar“ publikuotų nuotraukų skirtumas – beveik metai: pirmoji daryta 2022 metų rugpjūčio 18 dieną, antroji – 2023 metų liepos 4 dieną. Kada tiksliai prasidėjo statybos, nežinoma.

FAS ekspertai primena, kad vietovė prie Osipovičių yra „apsėta“ kariniais objektais:

bandymų poligonas taške, kurio koordinatės 53.296, 28.536 – ten anksčiau buvo pastebėtas „Iskander“ (4 km nuo naujai pastatytos saugyklos);

ginklų sandėlis taške 53.317, 28.813 – manoma, kad būtent šis sandėlis pertvarkomas branduoliniams ginklams laikyti.

 

Taip pat verta paminėti, kad 17 km į šiaurės vakarus yra karinis dalinys, kur prieš kelias savaites įsikūrė „Wagner“ samdiniai.

 

Pažymėtina, kad neseniai pokalbyje su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė aprūpinantis savo sąjungininką branduolinėmis galvutėmis.

Po to A. Lukašenka išsakė pareiškimus, kad ruošiasi atremti galimą „ataką“ ir netgi turi tikslias koordinates objektų, į kuriuos yra pasirengęs smogti turimomis priemonėmis.

Kurį laiką Vakarų žvalgyba nepatvirtino branduolinių galvučių gabenimo į Baltarusijos teritoriją. Tačiau galiausiai jie pripažino, kad pastebėjo tam tikrus to požymius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(6)
(-2)

Komentarai ()