Internetą sprogdina virusinis vaizdelis. Ką Rusijos kariai daro su užgrobta „Starlink“ antena (Video)  ()

Internete masiškai plinta vaizdas iš fronto, kuriame rusų užgrobta „Starlink“ antena panaudota ne pagal paskirtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per Ukrainos pozicijų puolimą vakarinėje Luhansko srities dalyje Rusijos kariai užgrobė anteną, naudojamą internetui priimti iš Elono Musko palydovo „SpaceX Starlink“ žvaigždyno. Rusai, nė nenutuokę apie savo rankose turimas pažangias technologijas, tiesiog panaudojo ją kaip stalą. Šis incidentas išryškina primityvų rusų karių elgesį konflikto metu.

Antena yra „Starlink“ sistemos dalis, naudojama prisijungti prie visame pasaulyje prieinamo plačiajuosčio interneto. Ji automatiškai koreguoja savo padėtį ir per kelias minutes gali prisijungti prie interneto beveik iš bet kurios planetos vietos, jei turi netrukdomą vaizdą į dangų.

Iš pradžių Elonas Muskas Ukrainos gynėjams „Starlink“ internetą suteikė nemokamai. Tačiau išlaidoms tapus per didelėms, paramą jis atsiėmė. Nepaisant to, Ukrainos pajėgos patyrė „Starlink“ naudojimo naudą atliekant operatyvinę veiklą, pavyzdžiui, greitą bendravimą tarp padalinių ir dronų valdymą. Dėl to jie nusprendė išlaikyti „Starlink“ savo arsenale, nors ir už tam tikrą mokestį.

 

Verta paminėti, kad Kremlius taip pat pripažino pranašumus, kuriuos ukrainiečiai įgyja naudodami „SpaceX“ palydovinę sistemą. Todėl Rusijos įsilaužėliai bandė išjungti sistemą. Elonas Muskas pranešė apie dažnas Rusijos įsilaužėlių atakas prieš „SpaceX“ sistemas, o tai dar labiau padidina „Starlink“ naudojimo išlaidas.

 

Incidentas, kai rusų kariai „Starlink“ anteną panaudojo kaip stalą, didelės įtakos vykstančiam konfliktui neturi. Rusijos karinė žvalgyba greičiausiai jau turėjo prieigą prie šios technologijos teisėtomis priemonėmis prieš prasidedant karui. Abejotina, kad kariai galėjo naudotis įranga prisijungdami prie interneto be reikalingų papildomų komponentų ir konfigūracijos. Be to, jie galėjo nuspręsti nenaudoti įrenginio, kad neatskleistų savo pozicijų priešui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(21)
(-16)

Komentarai ()