Švedijos stojimas į NATO: Vengrijoje skelbiamas boikotas  (1)

Viktoro Orbano partija ketina boikotuoti parlamento sesiją, kurioje turėtų būti balsuojama dėl Švedijos paraiškos į NATO patvirtinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį, liepos 31 d., Vengrijos parlamentas planuoja svarstyti Švedijos narystės NATO klausimą. Vengrijos premjero Viktoro Orbano partija „Fidesz“, kuri parlamente turi du trečdalius balsų, planuoja boikotuoti balsavimą.

Apie tai praneša Censor.NET su nuoroda į ZN.UA.

Valdančioji partija „Fidesz“, kurios lyderis yra ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, balsavimą tikriausiai ignoruos. Bent jau Orbano atstovas spaudai sakė, kad „partija nemato priežasties skubėti ir susitikti neeiliniu formatu, o ne įprastu grafiku“.

Taigi, „Fidesz“ neketina balsuoti už naują NATO narę iki rudens – kol baigsis parlamento vasaros atostogos.

Vengrijos ekspertė ir politologė iš Halmstado universiteto Sara Svensson mano, kad pirmadienį į posėdį atvyks tik opozicija, todėl parlamentas negalės priimti jokio sprendimo.

 

„Opozicija kartais griebiasi tokio žingsnio. „Fidesz“ valdymo laikais panaši situacija susiklostė 16 kartų. Tai niekada neprivedė prie sprendimo, bet tai būdas atkreipti dėmesį į problemą“, – aiškino ji.

„Fidesz“ yra valdančioji Vengrijos partija, turinti du trečdalius vietų parlamente, todėl be jų apsispręsti praktiškai neįmanoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(41)
(-39)

Komentarai (1)