Atsiųstas karstas. Orbanas gavo kraują stingdančią „dovaną“ (Foto)  ()

Protestą surengusiam aktyvistui gali grėsti kalėjimo bausmė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltas karstas pasirodė prie Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbano namų. Jį atnešė advokatas ir aktyvistas Zoltanas Keresteny, taip protestuodamas prieš savo šalies ryšius su Rusija.

Ant karsto Keresteny juoda spalva užrašė „Vengrijos jaunimo ateitis“.

Savo „Facebook“ puslapyje vyras paaiškino, kodėl taip pasielgė. Advokatas tautiečiams priminė 1989-uosius, kai buvo perlaidotas vyriausybės vadovas Imre Nagy. Tada jaunasis Orbanas pasakė kalbą prie politiko karsto.

„Šiandien ten kalbėjęs jaunuolis yra ministras pirmininkas. Jis darė tą patį, kaip ir jo despotiški pirmtakai: susiejo Vengrijos likimą su Putino, sovietų-rusų tipo valstybe ar net su Kinijos komunistų partija“, – rašė aktyvistas.

Advokatas pažymėjo, kad būtent glaudūs ryšiai su Kremliumi išprovokavo ekonominę Vengrijos krizę, didelę infliaciją, atlyginimų mažinimą ir medicinos bei švietimo problemas.

 

„Dabar mes neturime sovietų kariuomenės, kaip 1989 m., tačiau turime V. Putino įtakos agentus, kurie slapta ar net viešai kursto neapykantą Vengrijos viešajame gyvenime ir politikoje. Dabar turime su jais kovoti! Nes taip vengrų jaunimo ateitis liks karste“, – reziumavo vyras.

 

Pasak vietos žiniasklaidos, policija greitai atvyko į Orbano namus. Policija apžiūrėjo Zoltano Keresteny automobilį. Dabar jam gresia baudžiamoji atsakomybė už protesto rengimą be leidimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(195)
(5)
(190)

Komentarai ()