„Iskanderiai 5 valandą ryto“. Rusijos dezertyras pasakojo apie pirmuosius raketų smūgius į Ukrainą (Video)  ()

Anot jo, jis su kolegomis į Baltarusiją atvyko likus keliems mėnesiams iki vasario 24 dienos, o vadovybė tai paaiškino kaip „mokymus“. Tada jau sklandė gandai, kad gali prasidėti invazija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viso masto karas Ukrainoje tęsiasi jau 18 mėnesių ir taip pat prasidėjo nuo Baltarusijos teritorijos, iš kurios išskrido pirmosios raketos. Rusijos dezertyras pasidalijo vasario 24-osios nakties detalėmis. Apie tai rašo „Novaja Gazeta Evropa“.

Anot jo, pirmieji „Iskanderiai“ iš Baltarusijos atskrido vasario 24 d., apie 5 val. Rusų dezertyras priklausė brigadai, kuri viena pirmųjų užpuolė taikius Ukrainos miestus.

Jis pagal sutartį tarnavo Rusijos ginkluotųjų pajėgų raketų padalinyje Ulan Udėje, o 2021-ųjų pabaigoje, likus keliems mėnesiams iki invazijos, kartu su kitais kariais buvo išsiųstas į Baltarusiją „mokymams“. Tuo metu jau sklido kalbos, kad gali prasidėti karas.

Rusai viename iš poligonų gyveno apie mėnesį.

„Vasario 24-osios rytą, 5 val., buvo atliktas pirmasis paleidimas. Mačiau, kaip iš pradžių viskas nusidažė raudonai ir raketa pakilo aukštyn ir nuskrido kažkur į pietus“, – rašoma pranešime.

Kai tik buvo paleistos raketos, prie dezertyro priėjo karininkas ir pranešė, kad prasidėjo plataus masto karas. Dauguma rusų bendražygių palaikė Kremliaus veiksmus ir vadino tai atsaku į „Kijevo veiksmus“.

 

„Tarnybos bendražygiai sakė, kad taip pasielgė Kijevo valdžia. Kai pamačiau apšaudymo pasekmes, dar labiau išsigandau, nes supratau, kad tiesiogine prasme esu šių nusikaltimų bendrininkas“, – tęsė dezertyras.

Iš viso brigada turėjo mažiausiai 15 paleidimo įrenginių, iš kurių per trumpą laiką Ukrainos kryptimi buvo paleista 80-90 raketų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(16)
(-12)

Komentarai ()