Po Vašingtono gatvėmis slypi ištisas požeminis pasaulis. Skelbiama gerai saugoma paslaptis  ()

Po miglotomis Vašingtono gatvėmis slypi gerai išlikusi paslaptis – mįslingos Pranciškonų vienuolyno katakombos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po šurmuliuojančiomis Vašingtono gatvėmis slypi gerai saugoma paslaptis – paslaptingos Pranciškonų vienuolyno katakombos. Paslėpta nuo smalsių paprastų turistų akių, ši požeminė atrakcija siūlo kelionę po krikščionišką istoriją su mumifikuotais palaikais ir Šventosios Žemės kopijomis.

Garsiojoje JAV sostinėje Vašingtone saugomas paslėptas lobis, kurio daugelis turistų dėl nežinojimo nepastebi. Už populiarių lankytinų vietų, tokių kaip Vašingtono paminklas ir Baltieji rūmai, slepiasi neįprastas požeminis pasaulis, kuris vilioja Amerikoje esančios Pranciškonų Šventosios Žemės vienuolyno katakombos, rašo „Grunge“.

Skirtingai nuo jų senovės kolegų tolimuose kraštuose, po šalies sostine esančiose katakombose nėra baisių kaulų struktūrų ar didžiulių palaikų plotų. Vietoj to, prieš šiek tiek daugiau nei šimtmetį juos meistriškai suprojektavo italų architektas Aristide Leonori, siekdamas atkurti tikrąsias Romos katakombas tiems, kurie negali keliauti į užsienį.

Šio požeminio komplekso centre yra kilnus tikslas. Pranciškonų vienuolyno vienuoliai šias katakombas naudoja kaip interaktyvias mokymo priemones, pasakojančias krikščionybės istorijos scenas.

Šios katakombos, suskirstytos į tris atskiras dalis, kurių kiekviena turi unikalią architektūrą, yra vizuali kelionė per skirtingus krikščionių bažnyčios aspektus.

 

Katakombų lankytojai gali pamatyti nuostabių reginių, įskaitant freskas, vaizduojančias įvairias religines scenas. Viename iš tokių paveikslų vaizduojama Mirtis, įsikibusi į dalgį.

Be to, nors katakombos nėra senovinės, jose yra tikrų palaikų. Čia ilsisi į krikščionybę atsivertusio romėnų kario palaikai, tačiau jo galva liko palaidota Romoje.

Virš žemės esantis Pranciškonų vienuolynas siūlo daugybę lankytinų vietų. Atrakcionų parką primenanti teritorija atkuria Šventosios žemės scenas. Tarp jų – Jėzaus kapo atvaizdai, vaizdingi sodai, papuošti daugiau nei tūkstančiu rožių, ramios grotos, altoriai ir jaukus suoliukas.

 

Nors vienuolynas yra atviras lankytojams, katakombose reikia ekskursijų, kurias veda vienuolis arba specialiai apmokytas personalas. Yra tam tikros taisyklės, pavyzdžiui, turėti padorią aprangą.

Fizinė kelionė į Šventąją Žemę kai kuriems gali būti nepasiekiama, bet Pranciškonų vienuolynas yra pasirengęs suteikti unikalią patirtį tiek fiziniais vizitais, tiek virtualiomis ekskursijomis.

Norintiems tyrinėti žavią krikščionybės istoriją ir mėgautis ramia atmosfera, šios katakombos siūlo žavų žvilgsnį į praeitį, paslėptą po neįtikėtinu Vašingtono miesto vaizdu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()