Lenkija tiesiog verda. „Mes vykdome hienų ir šakalų politiką“  ()

„Šalis kraujuoja, o Lenkija reikalauja sąskaitos.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Lenkijos užsienio reikalų ministras Jacekas Czaputowiczius, komentuodamas įtampą tarp Lenkijos ir Ukrainos, sakė, kad Varšuva vykdo „hienų ir šakalų politiką“, o tai supykdė jo įpėdinį ir dabartinį užsienio reikalų ministrą Zbigniewą Rau.

Censor.NET praneša apie tai remdamasi „Evropejskaja pravda“.

Yra valstybių, stiprių kaip liūtai, yra valstybių gudrių kaip lapės, yra valstybių kaip hienos ir šakalai. Ir mes vykdome tokią hienų ir šakalų politiką“, – per „Polsat News“ sakė buvęs Lenkijos užsienio reikalų ministras.

Jis pabrėžė, kad jam pačiam atvykus į Ukrainą visi sutikti ukrainiečiai išreiškė padėką lenkams.

„Šalis kraujuoja, o Lenkija  reikalauja sąskaitos“, – pridūrė Czaputowiczius.

Czaputowicziaus pareiškimas papiktino dabartinį užsienio reikalų ministrą Zbigniewą Rau, kuris pažymėjo, kad tokie pareiškimai „kelia kategorišką prieštaravimą“.

„Kadangi tai radikaliai prieštarauja tiek faktams, tiek mūsų diplomatinės tarnybos dvasiai, kuri suvienijo lenkų diplomatų kartas, lojalumas yra laisvo žmogaus dorybė, o lojalumas visuomenei ir valstybei – kiekvieno piliečio, ypač aukšto rango - valstybės tarnautojo - pareiga“, – sakoma Rau pranešime, kurį cituoja Lenkijos užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

 

Į ginčą įsitraukė ir kitas buvęs Lenkijos užsienio reikalų ministras Witoldas Waszczykowskis, kuris dabar yra Europos Parlamento narys.

„Ir šis tipas mane pakeitė! Ar tai buvo verta?“, - paklausė jis socialiniuose tinkluose, turėdamas omenyje Czaputowiczių.

 

Waszczykowskis per TVN 24 taip pat sakė, kad kalbant apie Lenkijos politiką, „turime savų interesų, kurių reikia siekti“.

Negalite vykdyti Ukrainos politikos, prieštaraujančios mūsų pačių interesams arba kenkiančios jų interesams. Ukrainiečiai to nesupranta. Jie nesupranta, kad net jei įstos į Sąjungą, jiems metų metus bus taikomi apribojimai, ribos, kvotos. Todėl ukrainiečius reikia mokyti, pasakoti, aiškinti, kaip atrodo verslas ir konkurencija, jei jie nori įstoti į ES“, – kalbėjo Waszczykowskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(3)
(23)

Komentarai ()