Iranas rimtai ruošiasi „Shahed“ gamybai Baltarusijoje. Kokia jam iš to nauda?  ()

Dronų-kamikadzių gamyba gali būti pradėta Gomelio mieste, kur jau yra tam skirta įmonė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas pradėjo Baltarusijoje ir Rusijos Federacijoje rimtus pasirengimus, kad paleistų naują bepiločių orlaivių „Shahed“ gamyklą. Tai teigiama Karo studijų instituto (ISW) rugpjūčio 1 d. ataskaitoje.

Anot analitikų, šalys šio klausimo ėmėsi labai rimtai, nes toks sprendimas padės Maskvai padidinti bepiločių orlaivių-kamikadzių skaičių, kuriais smogiama taikiuose Ukrainos miestuose, tačiau Teheranas turės savo finansinės naudos.

Liepos 31 dieną Baltarusijos gynybos ministras generolas leitenantas Viktoras Chreninas susitiko su Irano gynybos ministru brigados generolu Mohammadu-Reza Ashtiani ir aptarė tokios gamyklos kūrimą Baltarusijos teritorijoje.

Irano inžinieriai jau ištyrė galimybę atidaryti ją Gomelio mieste vienos iš jau veikiančių gamyklų teritorijoje.

Vasaros pradžioje Jungtinėse Amerikos Valstijos paskelbė, kad Iranas padės statyti tokią pat įmonę Rusijos Federacijos Jelabugos mieste.

 

„Irano glaudų bendradarbiavimą su Baltarusija ir Rusija iš dalies lėmė tai, kad Iranas su šiomis šalimis pasirašė ilgalaikius strateginius susitarimus“, – teigiama pranešime.

Jei taip atsitiks, Maskva gerokai palengvins sau logistines problemas, nes ginklų nereikės ilgai laukti – gamyklos bus gana arti fronto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(9)
(-7)

Komentarai ()